Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Kvinna som smeker sin katt

Allt du behöver veta om kattallergener

2 minuts läsning
Pro Plan logo
Sponsras av Pro Plan

Människor kan vara känsliga mot vissa allergiframkallande ämnen, så kallade allergener. De flesta allergener är proteiner, vilka kan ge allergiska reaktioner var och en för sig eller i samverkan med varandra. När en individ utsätts för ökad exponering av en eller flera allergener kan en känslig reaktion uppstå.

De senaste åren har antalet personer som är känsliga mot olika ämnen som växtpollen, vissa livsmedel, läkemedel eller pälsdjur ökat. Idag är så många som en av fem vuxna känsliga mot allergener som finns hos katt.

De flesta personer som är känsliga mot kattallergener reagerar på en speciell allergen, känd som Fel d 1. Denna protein produceras främst i kattens spott- och talgkörtlar och överförs till päls och hud när katten tvättar sig. Sedan sprids den till omgivningen genom kattens hår och mjäll.

Den främsta kattallergenen, Fel d 1, är lätt och kan enkelt överföras till kläder. Därför finns den överallt, även i hem utan katt och på offentliga platser. Alltså kan personer som till exempel åker kollektivt eller träffar en vän reagera på ämnen och uppleva symptom som klåda eller utslag.

Många kattägare kompromissar med sitt eget välmående för att slippa använda metoder som kan utsätta husdjuret för någon form av hälsorisk. Men nu finns det en lösning som gör det möjligt att behålla katten - och må bra tillsammans.

Det första allergenreducerande kattfodret

Purina® Pro Plan® LiveClear® presenterar en ny kattvänlig metod som bygger på Purinas forskning och förstklassig, balanserad kost. Vårt revolutionerande foder minskar allergenerna på katthår och mjäll med i genomsnitt 47 % från och med den tredje utfodringsveckan. När katter äter Pro Plan® LiveClear® binder ett viktigt protein från ägg Fel d 1, vilket gör att de aktiva nivåerna i kattens saliv neutraliseras.

Pro Plan® LiveClear® är en säker och effektiv metod för att hantera kattallergener. Fodret har en fantastisk smak och ger katten en komplett daglig näring, med kraft att förändra liv.