Ideér för djur & djurägare

Då många av oss spenderar mer tid hemma med våra husdjur, kan vi hålla dem aktiva och engagerade genom olika lekar. En bonus är att lek kan också hjälpa till att lyfta ditt egna humör när det behövs. Har du barn hemma kan det vara en bra idé att stärka deras band genom att involvera dem i den dagliga omvårdnaden och välbefinnandet för ert husdjur.

Så tolkar du kattens beteende och kroppsspråk

Förstå kattens kroppsspråk och beteende

Oavsett om du är ny som kattägare eller har en kattvän sedan lång tid tillbaka, kommer det tillfällen när du önskar att du kunde veta vad katten tänker.

Läs mer
Kattvård och kattpsykologi

Kattvård och kattpsykologi

Katten behöver inte bara rätt mat och motion för sin ålder och kroppsvikt, känslomässig näring och kattvård är också viktigt för att katten ska må bra.

Läs mer
Att träna katt eller kattunge

Träna din katt eller kattunge

Även om dressyr mest associeras med hundar, så kan du även lära din katt några tricks! Din bondkatt kan lära sig att känna igen sitt namn och komma när du ropar på den. För att hjälpa katten att lära sig är det viktigt att du tränar kattungen från tidiga ålder och så snart som möjligt.

Läs mer
Kloklippning hund | så klipper du hundens klor

Att ta hand om och klippa din hunds klor

Oavsett om din hund är en energisk valp eller en fullvuxen hund behöver du sällan, om någonsin, klippa dess klor. Men det är fortfarande en bra idé att hålla ett öga på din hunds naglar och veta hur du ska klippa dem vid behov.

Läs mer
Hundsport – bra för din hund och dig | hundmotion

Hundsport och motion för din hund

Även om du går olika vägar varje dag med din hund, eller om ni båda älskar att gå till parken och leka, kanske du ibland känner att du behöver lite variation i den dagliga rutinen.

Läs mer
Hunds kroppsspråk | förstå hundens signaler

Att förstå din hunds kroppsspråk

Alla som någonsin har tillbringat tid i en hunds sällskap vet att hundar, precis som människor, har personligheter som är unika för dem och de upplever många känslor på exakt samma sätt som människor och alla andra däggdjur.

Läs mer
Så visar du din hund kärlek och tillgivenhet

Älska din hund

Vi på Purina tror att #WeAreBetterWithPets. Läs vidare för att ta reda på mer om hur du visar din hund tillgivenhet och hur du stärker ert speciella band.

Läs mer
Träna hund | träna äldre hund

Kontinuerlig träning: Att träna äldre hundar

Det är inte bara valpar som älskar spänningen med att träna, eller det känslomässiga bandet som stärks när den lär sig något nytt. Vuxna och äldre hundar kan också tycka om och ha nytta av kontinuerlig träning, i synnerhet om livet förändras lite.

Läs mer

Adoption & uppfostran

Med många svenskar som spenderar mer tid hemma har husdjursköpandet ökat. Om du funderar på att adoptera, köpa eller om du nyligen välkomnat hem en ny familjemedlem så finns här några råd för en smidig övergång.

Skaffa katt | köpa en ny katt

Skaffa en katt

Att bestämma sig för att skaffa en ny katt är så spännande, men kan också innebära många frågor. Till exempel, vilken ras vill du ha? Kan du hantera utmaningarna med en busig kattunge eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?

läs mer
Hur adoptera en hemlös katt?

Hur adopterar jag en hemlös katt?

Det finns många fördelar med att välja att adoptera en katt. Du överväger att ge ett djur en andra chans till ett riktigt familjeliv, en möjlighet som alla djur borde få.

Läs mer
Att välja rätt katt för dig

Välja rätt katt för dig

Det är en underbart spännande upplevelse att skaffa en ny katt eller kattunge!

Läs mer
Skaffa katt eller hund? | Att skaffa husdjur

Ska jag skaffa katt eller hund?

Vi är ett djurälskande land, tack och lov! Katter och hundar erbjuder ovillkorlig kärlek, tillgivenhet och vänskap, samt massor av terapeutiska fördelar, som förbättrad allmän hälsa och välbefinnande – vem vill inte kela med en lurvig vän i slutet av en lång dag?

Läs mer
Pälsvård för kattungen

Pälsvård för kattungen

Även om din katt är vacker är den så mycket mer än ett vackert ansikte. Katter har inte bara en fantastisk päls, de är också biologiskt konstruerade att ta hand om den.

Läs mer
 Att göra hemmet kattvänligt

Gör ditt hem kattvänligt

Din nya katt är dyrbar, så du vill att hem och trädgård är så säkra som möjligt. Så var börjar du när du ska skapa ett kattsäkert hem och trädgård?

Läs mer
Att välkomna din katt till sitt nya hem

Välkomna din nya katt hem

När din nya katt eller kattunge ska komma vilken dag som helst är du så klart spänd. De sista dagarna innan den kommer är det mycket du ska göra innan katten kommer.

Läs mer
Introducera din hund för andra husdjur

Introducera din hund för andra sällskapsdjur

Det är normalt enkelt för hundar att bli vänner och din hundvalp kommer nog att älska att umgås med andra hundar.

Läs mer
Att välkomna din hund till sitt nya hem

Välkomna din nya hund hem

Det är bara några dagar kvar tills du ska hämta hem din nya hund eller valp, och vi slår vad om att du längtar efter att din fyrbenta vän ska bli en medlem av familjen!

Läs mer
Hundsäkra ditt hem och din trädgård

Hundsäkra ditt hem med en hundvänlig trädgård

De flesta uppfödare vill att du väntar tills din nya valp är åtta veckor gammal innan du får hämta hem den, vilket kan kännas som en evighet! Detta är ett bra tillfälle att börja hundsäkra ditt hem och förbereda inför den nyanlända så att ditt hem erbjuder en trygg och välkomnande miljö för din nya valp eller hund.

Läs mer
Välja hundras | välj rätt hund för dig

Att välja rätt hundras

På samma sätt som rätt kost är avgörande för att hålla din hund frisk och energisk, är känslomässig näring avgörande för att den ska vara glad!

Läs mer
Grundläggande hundkommandon att känna till

Grundläggande hundkommandon att känna till

Att lära din hund grundläggande träningskommandon och träna på enkla uppgifter är en rolig och givande upplevelse för er båda. Det är viktigt att börja träna din hund vid en tidig ålder för att få grunderna rätt innan din valp växer upp till en vuxen hund. Att träna din valp eller vuxna/äldre hund är ett fantastiskt sätt att tillbringa tid tillsammans, samtidigt som det kan vara otroligt roligt!

Läs mer
Adoptera hund | så går det till

Att adoptera hund från hundstallet

Att ge en hund en andra chans att få ett kärleksfullt hem är en fantastisk sak att göra, men när du adopterar en vuxen hund kan fördelarna vara enorma.

Läs mer
hund

Att tänka på när du ska köpa hund

Funderar du på att köpa hund? Förutom att välja rätt hundras, finns det mycket annat att tänka på. Här får du hjälp på vägen.

Läs mer

Håll kontakten

I våra sociala kanaler delar vi fler tips och råd över för hur du håller ditt husdjur trygg, hälsosam och glad i tider som dessa (och mycket mer än så!)