Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Munchkin

Munchkin

Munchkin är en mellanstor katt med extremt korta ben och lång ryggrad. En munchkin beskriva röra sig som en frett och har inte den behagfullheten som långhåriga katter har. Munchkin har en kraftig kropp med välrundad bröstkorg. Rasen kan ha långt eller kort hår. Båda varianterna har en lyxig päls med ett silkeslent utseende. Långhårig munchkin har en yvig plymsvans. Munchkin finns i alla färger och mönster, och deras valnötsformade ögon kan ha alla färger.

Vad du behöver veta
  • Lekfull och nyfiken katt
  • Vänlig och självständig katt
  • Tyst katt
  • Normalbyggd katt
  • Pälsvård varje dag
  • Behöver inte en allergivänlig ras
  • Innekatt
  • Kan behöva träna på att leva med barn

Personlighet

En munchkin är älskvärd och sällskaplig. Den fortsätter att vara nyfiken och lekfull långt in i vuxen ålder. Munchkinkatter är sociala och tycker om sällskap. De kan läras att apportera och att lyda röstkommandon. En munchkin kan hoppa upp på köksbänken, men många föredrar tänka ut en enklare väg upp. Den kan också springa fort, trots sina korta ben.

Ursprung

Ursprungsland: USA

Denna ras ses som katternas motsvarighet till taxen och har orsakat kontrovers i kattvärlden. Mutationen som gav korta ben upptäcktes i USA 1983 och rasen fick då sitt namn efter småfolket i ”Trollkarlen från Oz”. Katter med korta ben rapporterades i England på 1930-talet och i Ryssland på 1950-talet, men dessa raser bestod inte. Munchkin erkänns inte som ras av den största kattorganisationen i Storbritannien.

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!