Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Scottish Fold

Scottish Fold

Det mest påfallande i utseendet på en scottish fold är dess öron, som är små och framåtvikta så att de täcker öronöppningen. Öronens toppar är runda. Scottish fold är mellanstor med en stabil, kompakt kropp. Huvudet är runt med väldefinierade morrhårskuddar och sitter på en kort nacke. Ögonen är stora och vidöppna med ett vänligt uttryck. Scottish fold har en kort och tät päls. Den finns i en mängd olika färger och mönster.

Vad du behöver veta
  • Lugn katt
  • Vänlig och självständig katt
  • Tyst katt
  • Normalbyggd katt
  • Pälsvård en gång i veckan
  • Behöver inte en allergivänlig ras
  • Innekatt
  • Kan behöva träna på att leva med barn

Personlighet

Trots dess säregna utseende har en scottish fold ett vänligt, milt temperament. Det är inte en aktiv ras, vilket kan bero på smärta i samband med rörelse.

Ursprung

Ursprungsland: Skottland

Scottish fold har fått sitt namn efter sina framåtvikta öron och rasen uppstod som en naturlig mutation i Skottland på 1960-talet. Domare på brittiska kattutställningar och flera veterinärer beslutade att kattens framåtvikta öron var en oönskad missbildning som gjorde det omöjligt för katten att rengöra sina öron. Dessutom uppstod deformationer på ryggrad, bakben och svans när katter med framåtvikta öron avlades med varandra. Därför beslutade en brittiska kattorganisationen mot registrering av rasen scottish fold. Rasen är populär i USA och på andra ställen.

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!