Populäraste hundraserna | Purina

FRISKIES fem populäraste hundraser

FRISKIES fem populäraste hundraser

Hundar har varit självklara husdjur under tusentals år. De flesta moderna raser fanns faktiskt redan under det romerska riket.

Hundar har varit självklara husdjur under tusentals år. De flesta moderna raser fanns faktiskt redan under det romerska riket.

Idag finns det runt 400 miljoner hundar och över 400 olika raser i hela världen, alla med sin egen personlighet och karaktär. Och alla är livfulla och roliga.

Även om det var länge sedan som din fyrbente vän bodde i skogen har han fortfarande kvar många av sina naturliga instinkter. Instinkter som att utforska, jaga och att underkasta sig en föräldragestalt eller ledare är egenskaper som gör hunden till ett perfekt husdjur men utan rätt upplärning och mycket kärlek kan dessa egenskaper snabbt förvandlas till dåliga vanor istället. En kärleksfull familj som kan ge hunden den omsorg den behöver kommer att få en vän för livet.

Tennis ball

Jack Russel-terrier

Jack Russell-terrier är en intelligent, atletisk och orädd ras som ofta används som arbetshund.Regelbunden träningen minimerar risken för att hunden blir uttråkad och hittar på bus istället.

Diving ball

Schäferhund

Schäferhundar är sociala och perfekta familjehundar som är kända för att vara både lojala och modiga.

Fetch ball

Labrador retriever

Labradorer är den populäraste hundrasen i världen. En fullärd labrador är den perfekta familjehunden. Deras mognadsperiod är lång vilket gör att de beter sig som valpar under flera år.


Find the Treat

Golden retriever

Golden retriever är familjfavoriten som är intelligent, snäll och lättlärd även om den kan vara något sprallig.

Flying Disc

Berner sennen

En vänlig och foglig stor hund som kan vara förvånansvärt blyg mot okända människor. De älskar däremot att vara ute och springa runt i naturen så de håller definitivt familjen aktiv.