Small Dog in Car

Small Dog in Car

Small Dog in Car
Skötsel av små hundar

Resa med små hundar

Hur du reser säkert med en mindre hund, och håller den glad och hälsosam när ni är ute och rör på er
Mindre hundar är härligt flyttbara och många små hundraser har en äventyrslysten och nyfiken personlighet. Om din hund ofta följer med dig berörs den troligtvis inte av längre resor, i synnerhet inte om du planerar din resa noggrant. Många hotell och anläggningar med självhushåll välkomnar små hundar.
Small Dog Breed in Car

Planera din resa

Att köra bil är ofta det enklaste alternativet, då du kan stanna och ta regelbundna raster, men en del färjerederier, tågbolag och flygbolag tar gärna med små hundar. Kolla alltid innan du bokar och fråga om små hundar förväntas resa i lastrummet. Om du kör ska du mata hunden ungefär två timmar innan ni ger er iväg, och hålla bilen sval och välventilerad. Sätt fast hunden på ett säkert och bekvämt sätt, antingen i en rymlig hundbur eller en sele – låt dig inte frestas att ha hunden i knät. Och lämna aldrig hunden ensam i bilen, inte ens några minuter.

Hundpass

När du reser utomlands behöver du ett pass till din lilla hund. Passet måste innehålla information såsom microchip-nummer, och uppdaterad information om rabies vaccinationer. Vissa länder kan ha specifika regelverk och hunden kan behöva avmaskas precis före avresa. För mer information vänligen hör av dig till din veterinär.

Image
Image
Fråga din veterinär hur du gör för att få ett husdjurspass för din hund – det brukar innefatta märkning med mikrochip och en rabiesvaccinering

Hälsovård innan ni åker

Försäkra dig om att din hund har behandlats för loppor och mask innan ni åker, och ha med en kopia av hundens vaccinationsregister. Ta reda på vad det finns för veterinärer på ditt resmål i händelse av en nödsituation, och packa en första hjälpen-låda för husdjur. Om hunden har medellång till lång päls, låt dig inte frestas att klippa pälsen kortare för att förhindra överhettning – pälsen hjälper faktiskt till att skydda hundens hud mot solen.

Och ... slappna av!

PPacka hundens bädd eller filt och några av dess favoritleksaker, för att mildra eventuell oro den kan känna vid miljöombytet. Hunden kan också ha nytta av en feromonprodukt inför resan – det kan få den att slappna av på ett helt naturligt sätt.

Hälsotips under resan

Plötsliga förändringar i kosten kan orsaka obehag och besvär, så se till att hundens mage håller sig nöjd genom att ta ett förråd av den vanliga hundmaten med dig. Om ni ska någonstans där det är varmt, packa då med en hundsolskyddskräm och investera i en kyldyna om hunden blir överhettad. Och ha alltid med en flaska färskvatten och en skål på dagsturer, så att inte hunden lockas att dricka smutsigt flodvatten eller salt havsvatten. Skydda hunden mot mygg, i synnerhet i medelhavsklimat eller tropiskt väder.

Praktiska råd

Promenera inte med din hund när solen står högt på himlen, i synnerhet inte på het sand eller hårda ytor. Att gå på gräs är mycket skönare för din hunds tassar. Borsta eller kamma din hund noga efter lekstunder i sand eller hav och tvätta hundens päls med rent vatten eller ett skonsamt hundschampo vid behov. Slutligen, kolla hundens öron, hals, huvud och bröst efter fästingar efter varje promenad.

Purina ONE Small Dog Torrfoder
Rätt mat till små hundar
Din småhund är en egensinnig följeslagare, full av energi, humor och nyfikenhet. Men även om den har en stor personlighet, är den mindre än många andra hundar och det betyder att den har annorlunda behov också.
Upptäck sortimentet