FÖRSTÅ DIN HUND

SÅ TRÄNAR DU EN HUND

Det krävs envishet och tålamod för att träna en valp, men det är värt varje minut. Din valp får ett lyckligare liv när den vet vad som förväntas av den. Här är våra bästa tips på vad du ska och inte ska göra för en framgångsrik valpträning.

HAR MIN HUND EN HÄLSOSAM VIKT?

För att din hund ska vara frisk och glad måste du hålla ett öga på hundens vikt. Använd vår interaktiva vikttabell för att ta reda på din hunds idealvikt. Kontakta veterinär om du har några frågor eller om du oroar dig för något.

ATT TA MED EN VALP HEM

Valpar är naturligt nyfikna och kan råka ut för allt möjligt. Se därför till att du planerar ordentligt innan du tar hem en ny valp. Tänk på vad valpen behöver och kontrollera att ditt hem är valpvänligt.

KÄNN TILL ALLERGIFAKTA

Hundallergier kan utlösas av flera olika saker. För att vara säker på vilka åtgärder du bör vidta, är det viktigt att du förstår alla potentiella orsaker och hur allvarliga allergier kan vara.

SKADLIGA LIVSMEDEL FÖR HUNDAR

Vissa livsmedel smakar utsökt för människor, men kan vara skadliga eller till och med dödliga för hundar. Att känna till vad hundar inte kan äta är därför avgörande för deras säkerhet.