4 STEG TILL EN OPTIMAL VIKT

Att uppnå hans optimala vikt kan vara problematiskt. Men du kan göra det! Följ bara dessa fyra steg och upplev belöningarna av ett mer dynamiskt liv tillsammans.

Dog Image

När din hund går på ett vikthanteringsprogram ska han äta två eller tre mindre måltider istället för ett stort. Dessa måltider fördelade under dagen kommer förhindra att han känner sig hungrig.

Mät hans måltider noga för att undvika att han äter för mycket. Purina® PRO PLAN®-serien har detaljerade riktlinjer på förpackningarna. Försök att inte mata honom med rester. Detta ger honom oönskade kalorier med fel näringsform. Familj och vänner kan bidra till denna dåliga vana, så se till att de vet om hans vikthanteringsprogram.

Godis tips

Godis är en del av din relation med din hund. Tyvärr, är överfodring med dolda kalorier vanligt så gör upp ett par regler för godisbitar.

 • Ge inte feta godisbitar.
 • Prova ge mindre bitar och hälsosammare PRO PLAN® Light Biscuits
 • Gör en daglig “godisbit låda” Varje gang du ger din hund en godisbit, lägg en godisbit I lådan. Detta ger dig en indication på hur mycker du ger din hund i form av godis.
 • Om din hund tigger efter godis, prova ge den uppmärksamhet istället. Lek kommer distrahera honom från mat och förbränna kalorier samtidigt som ni delar det roliga.

Vare sig du strosar i skogen eller leker "tafatt" i parken så är träning och lek en vital del i ert förhållande. Det är ett roligt sätt att hjälpa din hund upprätthålla en optimal vikt och ger samtidigt ett perfekt tillfälle att komma närmre varandra och njuta av naturen. Variation är livets krydda, så försök att variera era träningsrutiner på följande sätt: Använd leksaker för att göre en promenade med din hund roligare.

Om din hund gillar att apportera. Överväg att ta med ett tennisrack för att bollen ska komma iväg längre och ge din hund en längre löpning.-

Prova göra era hundpromenader med andra hundägare och deras hundar

Grupper med hundar och hundägare gör det sannolikt att promenaderna blir längre Din hund kan till och med få en ny lekkamrat. Hundar som leker tillsammans bränner fler kalorier.

Överväg att variera din vanliga hundpromenad

Oavsett om det är en förändring vägen eller av tempot till en jogg

Kom ihåg, om din hund är äldre eller artritisk då han dess motion vara begränsad. Konsultera din veterinär för alternative.

Att sätta upp mål vid vikthantering gör det enkelt och roligt att mäta din hunds framsteg. Du kanske ska göra en framstegstabell över din hunds vikt där du mäter vikt, midjemått och övervakar hans form med vårt Body Condition System.

Ett bra mål att försöka uppnå är 2 % viktnedgång per vecka. Dela framgångar med din hund och belöna honom under resans gång med en ny skål eller leksak. För en mer officiell, noga mätning, boka tid hos din veterinär.

Att gå ned i vikt är för en hund precis som för en människa, en stegvis process. Låt inte det avskräcka dig eller din hund. Stegvis är bra och innebär att hunden troligtvis inte åter går upp i vikt. Med stöd av din veterinär, PRO PLAN® nutrition och en träningsrutin kommer han att få den glädje och hälsa som han behöver för att njuta av denna fantastiska värld under en lång tid.

 • Ge kärlek och uppmärksamhet, inte mat.
 • Godis är helt ok inom kalorigränserna.
 • “skynda långsamt” med vikthantering
 • Lek och motionera De fler, de bättre.

Din hund kommer visa skillnaden

Allt eftersom din hund går igenom vikthanteringsprogrammet kan du förvänta dig att ert obrytbara band blir ännu starkare allt eftersom ni spenderar kvalitetstid ihop.

Din hund kommer visa:

 • Bättre mobilitet så ni kan göra mer ihop.
 • Stor lekfullhet för maximalt med skoj
 • Mindre trötthet för ett mer energiskt liv.
 • Mindre ansträngd andning för mer motion och utforskning
 • En trimmad och slank profile så din hund ser lika bra ut som den mår