HEMLIGHETEN BAKOM ETT FRISKT NATURLIGT SKYDDSSYSTEM

DIN HUNDS NATURLIGA SKYDDSSYSTEM HJÄLPER TILL ATT BEKÄMPA FÖRKYLNINGAR, SJUKDOMAR OCH INFEKTIONER. MEN NYCKELN TILL ETT FRISKT NATURLIGT SKYDDSSYSTEM ÄR KANSKE INTE DEN DU TROR.

DEN ÄKTA HJÄLTEN

Många hundägare känner inte till att den viktigaste bidragande faktorn till en bra maghälsa faktiskt är matsmältningssystemet. 70 procent av hundens immunceller finns i matsmältningssystemet, ett otroligt komplext nätverk av sammankopplade organ som bryter ner födan och tar upp näringsämnen. En balanserad mikroflora i magen bidrar till matsmältningsprocessen.

Matsmältningssystemet är ett viktigt skydd för din hund. För att hunden ska kunna må bra och njuta av livet är det avgörande att matsmältningssystemet fungerar så bra som möjligt.

FÖRSTÅ HUR DET HÄNGER IHOP

Flera hundra bakteriearter lever i din hunds mage. Faktum är att varje gram avföring innehåller mer än 1 miljard bakterier.

Det kan låta dåligt med alla dessa bakterier, men de är faktiskt nödvändiga för en bra hälsa och din hunds matsmältningssystem är utformat specifikt för att hantera denna enorma bakteriemängd.

Bakterier kan vara antingen skadliga eller nyttiga. Till exempel bearbetar och omvandlar nyttiga bakterier i tjocktarmen de osmälta delarna av maten till kortkedjiga fettsyror, som tarmcellerna använder som bränsle. Nyttiga bakterier bidrar till en bättre maghälsa och hjälper din hund att producera K-vitamin.

FEL BALANS

Att balansera potentiellt skadliga och nyttiga bakterier är avgörande för en bra matsmältning och den allmänna hälsan. Plötsliga förändringar i balansen kan bero på olika saker, bland annat:

  • • Ändrad kost eller byte av foder, utan lämplig övergångsperiod
  • • Smutsigt dricksvatten
  • • Antibiotika eller steroider
  • • Vistelse på hundpensionat eller djursjukhus

Den goda nyheten är att det är möjligt att återställa mikroflorabalansen i magen med nyttiga bakterier och på så sätt stärka det naturliga skyddssystemet. Fråga veterinären om rätt kost för din hunds ålder, vikt och storlek så lär du snabbt se vilken skillnad det gör för hundens allmänna hälsa.