TA HAND OM DIN HUNDS KÄNSLIGA MATSMÄLTNING

Ge hans matsmältningssystem ett välbehag.

Har din hund det mest hälsosamma matsmältningssystemet som finns? Äter han med glädje? Trivs och växer han, och gör det bästa av sitt liv? Alla hundar är olika och flera lider av ömtålig matsmältning. För att hålla din hund frisk och kunna njuta till fullo av livet så är det livsavgörande att hans matsmältningssystem fungerar på bästa sätt.

Dog Image

Matsmältningssystemet är ett skydd dygnet runt för din hund. 70 % av din hunds immunceller finns här och skyddar kroppen från gifter och skapar en barriär mellan din hund och de skadliga mikroberna i världen. Den har även den viktiga uppgiften att absorbera näringsämnen från mat, konvertera den till energi och avsöndra det som inte går att bryta ner.

Det finns två huvudsaker att leta efter:

  • Frekvent avföring, mjuk och oregelbunden

Tillfällig diarré och lös avföring är naturliga tecken på en obalans av mikrofloran. Men om det sker oftare kan det bero på födoämnesintolerans eller allergi. om du är orolig ska du besöka din veterinär och undersöka din hund.

  • Dålig reaktion vid ny kost

När du ändrar din hunds kost är det bäst att göra det stegvis. Men om även en stegvis förändring leder till gaser och/eller diarré kan det vara ett tecken på att han inte tolererar den nya kosten.