Tänk på hur du ska ta hand om och träna ditt nya husdjur

Hur kan du göra i ordning ditt hem så att det blir en bekväm och säker plats för din nya hund? Vilka leksaker och tillbehör behöver du? Hur mycket tid måste du avsätta för träning? Det är bra att vara så informerad som möjligt när du skaffar en ny hund för att säkra en smidig övergång och chansen att skapa ett hälsosamt band på en gång.

Etablera rollerna i familjen

Tjatar dina barn om att få en hund och lovar att ta hand om all rengöring? Samtidigt som du bör ta detta med en nypa salt finns det något som var och en i din familj kan göra för att hjälpa till. Se bara till att samtliga familjemedlemmar förstår vad deras uppgifter är.

Planera för kostnader

Du bör planera framåt och budgetera för all den vård som din hund kommer att behöva, inklusive besök hos veterinären, hundkurser och att betala för pensionat när ni reser. För att få en uppfattning om de ekonomiska resurser som krävs kan du rådfråga din uppfödare, din veterinär eller ditt lokala hundstall.

Din livsstil och miljö

Visste du att många av skälen till att husdjur lämnas bort beror på deras ägares levnadsförhållanden? Oavsett om det beror på rumskamrater, flytt, hyresvärdar eller otillräckligt utrymme så kan omständigheter i dina levnadsförhållanden göra det svårare att ha ett husdjur än du trodde. Se till att du har tillräckligt med utrymme och tid för en hund att leva ett relativt aktivt liv och tillstånd av alla i din levnadsmiljö innan du tar hem ett husdjur. Om det inte är rätt tid för dig, oroa dig inte. Det kommer att finnas gott om husdjur som söker hem när du är redo.

Vilken hund är den rätta för dig?

Många människor som vill adoptera en hund vill ha samma ras som de hade när de var barn, utan att inse att deras omständigheter kan vara väldigt annorlunda. De kan ha växt upp i ett stort hus med en trädgård och bor nu i en lägenhet. Det kan ha funnits massor av människor att ta hand om hunden, medan de nu bor ensamma och ofta är på resande fot. Därför är det värt att tänka bortom ras och överväga hur ett husdjurs storlek, aktivitetsnivå och personlighet kommer att passa in i din livsstil.

Där hittar du din nya hund

Uppfödare och lokala hundstall är bara två av många platser där du kan hitta en hund för dig.