Tips till hundägare | Purina

Att hantera skällande

Alla hundar skäller, det är naturligt. Vad kan du göra om din hund inte vill sluta skälla? Vad som än får din hund att skälla är det väldigt belönande för den eftersom varje gång den skäller kommer du.

Du bör alltså inte närma dig när den skäller. När den skäller bör du istället vända ryggen mot den, och när den slutar vänder du dig om och närmar dig. Om den börjar skälla igen säger du ”tyst” och belönar den så snart den slutar.

Öva din hund när det knackar på dörren. Se till att den har ett halsband (om den är van att ha det på sig) så att du lätt kan få tag i den. Tillåt din hund att skälla en eller två gånger men säg åt den att vara tyst när du kommer fram till dörren. Om den fortsätter att skälla kan du hålla en godbit eller hans favoritleksak under nosen; den kan inte skälla och sniffa samtidigt. När den tystnat tar du bort godbiten, säger ”tyst” och belönar den sedan med godbiten samtidigt som du ger beröm.

Få din hund att sluta hoppa

Hundar tycker om att hälsa ansikte mot ansikte, det är därför de ibland hoppar upp på folk.

Om din hund hoppar och för oväsen när du kommer hem, eller när en vän kommer på besök, ignorera den en stund och kommendera den sedan att sitta och att sitta kvar. När den gör som du säger, ge den belöning i form av beröm eller en godbit. Om den hoppar igen, ignorera den igen och vänta tills den sätter sig. När den gör det ger du beröm för att den är så duktig.

Om din hund får uppmärksamhet när den hoppar kommer den att fortsätta med det. Uppmärksamhet kan vara allt ifrån någon form av kel, att du knuffar undan den eller till och med milt tillrättavisar den (allt detta är en form av uppmärksamhet). För att komma tillrätta med detta beteende måste du se till att ingen (även du själv) tittar på, talar till, rör vid den eller har någon som helst kontakt med hunden om den hoppar. Belöna den så fort den beter sig bra.

En hälsosam inställning till äventyr

Hundar är upptäckare av naturen och älskar att vara ute. Det kan ibland vara svårt att hitta tid varje dag för att motionera din hund.

Vad kan vara bättre än en promenad med din bästa vän. Det finns dock flera alternativ för att se till att han får den motion han behöver för att leva ett långt och hälsosamt liv.

Gå med i DOG CHOW® Health Club för att få reda på om din hund är mer eller mindre aktiv än rekommenderat. Vi kan även ge dig tips på hur du får den i form inför de mest krävande äventyr. Du kan också hämta en Dog Pedometer på något av våra event runt om i landet. Du sätter enkelt fast den på din hunds halsband innan ni går ut på promenad och du kan sedan följa resultaten på vår Pedometer-webbplats.