Beteende och träning

Beteende och träning

Så kan du förstå och påverka din hunds beteende

Att förstå din hunds beteende

Att förstå din hunds beteende

5 tips för att trösta husdjur med separationsångest

Stora förändringar i husdjursägares rutiner, som att gå tillbaka till jobb efter en längre period tillsammans hemma, kan leda till seperationsångest hos hundar och katter.
LÄS MER

Checklista Inför Resor Med Din Hund

Din hund behöver inte stanna hemma om du ska åka på semester – den kan faktiskt vara ett fantastiskt resesällskap och eftersom det finns många hundvänliga hotell och semestrar i många länder är vi säker på att ni får en härlig resa tillsammans!
LÄS MER

Grundläggande hundkommandon att känna till

Att lära din hund grundläggande träningskommandon och träna på enkla uppgifter är en rolig och givande upplevelse för er båda. Det är viktigt att börja träna din hund vid en tidig ålder för att få grunderna rätt innan din valp växer upp till en vuxen hund. Att träna din valp eller vuxna/äldre hund är ett fantastiskt sätt att tillbringa tid tillsammans, samtidigt som det kan vara otroligt roligt!
Läs mer

Kontinuerlig träning: Att träna äldre hundar

Det är inte bara valpar som älskar spänningen med att träna, eller det känslomässiga bandet som stärks när den lär sig något nytt. Vuxna och äldre hundar kan också tycka om och ha nytta av kontinuerlig träning, i synnerhet om livet förändras lite.
Läs mer

Varför äter min hund gräs?

Oroa dig inte om din hund äter gräs; det är på intet sätt ett ovanligt beteende, även om det verkar lite konstigt.
LÄS MER

Uppmärksamhetssökande hundbeteende

Uppmärksamhetssökande hundbeteende är vanligt, och normalt, hos valpar. De vill trots allt ha sin mammas uppmärksamhet, älskar att leka med sina syskon och håller fortfarande på att lära sig vad som är rätt och fel!
LÄS MER

Att hjälpa en rädd hund

Din hund är full av nyfikenhet och glädje, men kan också vara rädd för saker och ting. Varje hund har trots allt en unik personlighet. Vissa hundar är ängsliga av naturen och några hundar är mer benägna att bli rädda än andra.
LÄS MER

Varför skäller min hund?

Vissa hundar är mer högljudda än andra, men alla hundar skäller. Oavsett om du har en liten chihuahua eller en fullvuxen schäfer så har du säkert redan hört den skälla i flera olika situationer.
LÄS MER

Älska din hund

Vi på Purina tror att #WeAreBetterWithPets. Läs vidare för att ta reda på mer om hur du visar din hund tillgivenhet och hur du stärker ert speciella band.
Läs mer

Så hanterar du en hund som skäller

Hundar förlitar sig inte på verbal kommunikation på samma sätt som vi människor, men det är fortfarande en stor del av sättet som de uttrycker sig själva och sina känslor gentemot andra hundar och sin mänskliga familj.
LÄS MER

Vad gör du om din hund försvinner?

Det är varje hundägares värsta mardröm – ena sekunden är hunden där, nästa inte. Självklart är det upprörande och stressande för dig när din hund saknas, och dessutom tillkommer rädslan att hunden kan vara rädd eller skadad.
LÄS MER

Fester, hundar och fyrverkerier

Din hund är en härlig sällskapshund året om som älskar att vara med dig närhelst den kan. Vissa hundar är dock inte bekväma med obekanta ljud och grupper av personer som du är och om din hund är rädd för fyrverkerier och höga ljud kan den behöva lite extra omsorg under högtider och fester.
LÄS MER

Aggressivt beteende hos hundar

Din hunds personlighet är unik för den, och likt alla hundar har den olika humör från lycklig till rädd. Om din hund är aggressiv bör du dock ta itu med det så fort som möjligt.
LÄS MER

Att förstå din hunds kroppsspråk

Alla som någonsin har tillbringat tid i en hunds sällskap vet att hundar, precis som människor, har personligheter som är unika för dem och de upplever många känslor på exakt samma sätt som människor och alla andra däggdjur.
Läs mer