Hundtyper

Hundraser

Läs mer om de olika typerna av hundar

Läs mer om de olika typerna av hundar

Allergivänliga hundar

Allergisk, men kan inte klara dig utan en fyrbent vän? Vissa hundraser är bättre än andra för allergiker. Läs vad du ska tänka på när du väljer hund.
LÄS MER

Att ta hand om en vinthund

Vinthundar är lekfulla och snabba kortdistanslöpare som älskar att jaga, och som namnet antyder jagar de med hjälp av synen snarare än nosen. Att låta din vinthund träna på sina naturliga instinkter är en viktig del av dess unika skötsel.
LÄS MER

Att ta hand om en vallhund

Vallhundar är fulla av energi och älskar att vara ute, oavsett väderlek. De tycker om att träna och leka roliga lekar med dig, men hur säkerställer du att den här speciella rasen är glad och nöjd.
LÄS MER

Att ta hand om en terrier eller tax

Terrier och taxar är unika hundar som älskar att springa runt, utforska, jaga och gräva hål. De kanske är små, men har massor av kärlek att ge och en fantastisk jag-klarar-allt-inställning!
LÄS MER

Att ta hand om en boskapsvaktande hund

Boskapsvaktande hundar, även kända som boskapsvaktare, är oberoende, obekymrade och fulla av energi. De älskar alla slags väderlekar och håller ett öga på dig och din familj, oavsett var ni är.
LÄS MER

Att ta hand om en spårhund

Som namnet antyder älskar spårhundar att följa doftspår även över långa avstånd. De tycker om att söka efter saker som en del av lekstunden, och deras imponerande uthållighet gör dem till det perfekta sällskapet för långa promenader.
LÄS MER

Dvärghundar

Dvärghundar är väldigt små, men de är utmärkta sällskapshundar. De älskar att tillbringa tid med sin ägare och skapar ofta ett känslomässigt band till en person och belönar vederbörande med lojalitet, vänskap och en hel del glädje på vägen.
LÄS MER

Att hålla din jakthund glad

Jakthundar är smarta, glada och lyhörda hundar som normalt är enkla att träna och utgör fantastiska familjehundar.
LÄS MER

Att hålla din spetshund glad

Spetsar finns i alla former och storlekar och kännetecknas av sin fluffiga päls, självsäkra och kelsjuka natur.
LÄS MER

Att välja rätt hundras

På samma sätt som rätt kost är avgörande för att hålla din hund frisk och energisk, är känslomässig näring avgörande för att den ska vara glad!
Läs mer