Kost och näring

SPECIELL KATTMAT

Alla katter är unika och vissa behöver en särskild typ av kost. Det kan bero på ett sjukdomstillstånd som förbättras av specialkost eller på att deras livsstil eller ämnesomsättning kräver en specifik blandning av näringsämnen, som håller katten frisk.

Fordelar med våt- och torrfoder

Det stora utbudet av kattmatsprodukter kan vara förvirrande. Varierande information på djurmatens etiketter och marknadsföringsmaterial gör det dessutom svårt att veta vad som är det rätta kostalternativet för din katt. Så låt oss börja med grunderna...

BELÖNA EN KATT

Belöningar! Ordet belöning väcker blandande känslor. Går det att hantera belöningar ansvarsfullt? Syftet med belöningar är att uppmuntra ett visst beteende men det betyder inte att du ska ge katten godis i tid och otid.

BELÖNINGAR FÖR FRISKA KATTER

Som stolt kattägare och medveten om kattens hälsa undrar man ibland hur man belönar en katt. Belöna gärna katten när den förtjänar det och använd gärna mat.

ÄMNEN OCH LIVSMEDEL SOM ÄR SKADLIGA FÖR KATTER

Det finns många ämnen i livsmedel och andra substanser, inklusive växter, som kan vara giftiga för din katt. Hushållsobjekt, rengöringsprodukter och mediciner för människor kan vara dödliga för en katt.