Vård av kattungar

SKÖTSELTIPS FÖR DIN KATTUNGE

Precis som när du tar hem en nyfödd bebis eller ett litet barn till din bostad är det viktigt att se över säkerheten när du tar hem en kattunge.

BORSTA KATTUNGENS PÄLS

Katter är väldigt renliga djur och är välkända för att sköta sin egen pälshygien. Kattens sträva tunga är som en borste som avlägsnar smuts och sprider nödvändiga oljor över pälsen.

NÅGRA PRAKTISKA TIPS NÄR DU SKAFFAR KATT:

Du har bestämt dig för att skaffa katt. Vad spännande! Oavsett om du har haft katt tidigare eller inte är det viktigt att välja en katt som passar just dig.

PRESENTERA KATTEN FÖR ANDRA HUSDJUR

Det är viktigt att tänka på hur en ny katt eller kattunge ska introduceras för de övriga husdjuren när den kommer till sitt nya hem. Detta minskar stressen inför den nya situationen för både nykomlingen och de övriga familjemedlemmarna.

Välkomna en ny kattunge till ett nytt hem

Den stora dagen är här och ditt lurviga lilla busfrö ska äntligen få flytta in. Upplevelsen kan vara lika spännande som jobbig, både för dig och din nya katt, om du inte är väl förberedd. I den här artikeln finns tips om hur du välkomnar den nya kattungen i ditt hem och familj på bästa sätt.

VÄLJA OCH BESÖKA EN VETERINÄR

Din katts hälsa är viktig för att katten ska få ett långt och rikt liv. Veterinären har en betydelsefull roll i kattens välmående.