LEK MED DIN ÄLDRE KATT

LEK MED DIN ÄLDRE KATT

Din äldre katt har lika stor nytta av lek som katter i alla åldrar

Lekar är en utmärkt form av motion som håller katten slank och smidig, samt motionerar dess muskler och leder. Dessutom roar det din katt och hon njuter av att umgås med dig. 

Ska din äldre katt leka?

Det första du ska göra är att fråga din veterinär om vilken typ av lek som passar din äldre katt bäst. Leken ska anpassas efter din katts individuella hälsobehov. Om katten lider av en hjärtsjukdom kanske hon inte klarar av alltför ansträngande motion. Ibland passar flera kortare, mindre intensiva lekstunder henne bättre.

Vad tycker äldre katter om att göra?

Äldre katter tycker om samma leksaker som yngre katter. 

Jaga leksaker

Älskar din katt att jaga en leksak som rullar eller rör sig över golvet? Dessa leksaker simulerar rörelserna hos ett byte och väcker kattens jaktinstinkt. 

Färgglada leksaker

Andra katter tycker om färgglada spön eller vippor med fjädrar, som påminner dem om att jaga fåglar. 

Aktiveringsleksaker

Aktiveringsleksaker är stimulerande för din katt. Ett exempel är matbollar, vilket är ihåliga bollar fyllda med godbitar som trillar ut när din katt klurar ut hur hon ska få ut dem. 
Håll din katt intresserad genom att byta ut leksakerna efter ett par veckor. Du behöver inte köpa nya leksaker för att göra detta, då en leksak som din katt inte har sett på en månad är precis lika kul. Ett besök hos din lokala kattaffär ger dig all den inspiration du behöver för att hålla din äldre katt intresserad och njuta av leken.

Ge din äldre katt de näringsämnen hon behöver för ännu roligare lekstunder.