Hälsa och Näring

Hälsa och Näring

Så här håller du din katt välmående och frisk

Välj rätt foder för din katt

Välj rätt foder för din katt

Vikten av regelbundna veterinärkontroller för katter

Även om du håller ett noggrant öga på kattens hälsa är det bra att ta den till veterinären för en årlig hälsokontroll.
Läs mer

Foderallergier hos katter

Riktiga allergier är tack och lov mycket ovanliga hos katter och kan ofta blandas ihop med mer vanliga (och mindre allvarliga) foderintoleranser. Lär dig hur du upptäcker om din katt har en allergi och vad du kan göra för att den ska bli sitt vanliga nöjda och friska jag igen.
Läs mer

Hantera kattblindhet

Naturligtvis blir inte alla katter blinda och om de blir det kan de fortfarande ha ett underbart, roligt liv. Men om du märker att katten håller på att bli blind är det några ändringar du ska göra för att hjälpa den.
Läs mer

Diabetes hos katter

Din katt älskar att springa omkring, klättra, kasta sig över leksaker och utforska hela dagen och det behöver inte ändras även om den får diagnosen kattdiabetes.
Läs mer

Välja kattvattenskålar

Om katten är petig med vatten kanske det är dags att hitta en ny vattenskål. Det finns många olika alternativ därute, så med lite letande kan du hitta den perfekta skålen för ditt djur.
LÄS MER

Utfodra katter

När katten har nått sin första födelsedag är det dags att börja tänka på en regelbunden utfodringsrutin. När den går från att vara en lekfull kattunge till en fullvuxen katt är det viktigt att se till att den får i sig alla näringsämnen den behöver för att må bra och hålla sig frisk.
LÄS MER

Vad katter vill ha i sin mat och vad katter gillar att äta

Katter vill ha flera olika saker när de äter. Få reda på hur du avgör vilken mat som din katt tycker om här!
LÄS MER

Varför Purina erbjuder ett brett sortiment av kattfoder

Vi bryr oss lika mycket om katter som du gör och vi vet att du vill det bästa för din katt. När vi utvecklar våra kattfoder lägger vi mycket tid på att prata med kattälskare och de påminner oss igen och igen om att varje djur är unikt på sitt sätt.
LÄS MER

Vad dricker katter?

Till skillnad från människor ska katter bara dricka en sak – vatten. Trots vad många tror är mjölk inte bra för katter, så det är bäst att hålla sig borta från mejerivaror. Men varför?
LÄS MER

Utfodra din innekatt

Eftersom innekatter inte har samma möjligheter att motionera som utekatter kan det vara tuffare för dem att hålla sig i form.
LÄS MER

Utfodra din katt och balansera rätt

Som kattälskare vill du att din pälsklädde vän ska leva ett långt, friskt, lyckligt och aktivt liv. Ett av de bästa sätten att uppnå detta är att se till att kattens kost har rätt balans av de fem stora näringsgrupperna: protein, fett och oljor, vitaminer, mineraler och kolhydrater.
LÄS MER

Se Till Att Du Och Ditt Djur Är Friska

Med all den glädje ditt djur ger dig och du till ditt djur, är det lätt att glömma att likaväl som att vara en uppskattad familjemedlem kan din katt påverka din hälsa på många sätt
LÄS MER

Har du en katt som inte äter?

Katter är kända för att vara stolta och krävande djur och det gäller även när de äter! Precis som oss har varje katt sina egna favoritfoder och favoritsmaker, och kan vända ryggen åt något som inte frestar dess smaklökar.
LÄS MER