Övervikt

Övervikt

Övervikt

Övervikt

Övervikt

Övervikt
07/31/2018

Övervikt

Fyra steg till hälsosam vikt för din hund


Hundar kan leva längre, friskare liv när de är i bra form. Men precis som vi kan hundar ibland behöva kämpa för att uppnå och bibehålla en idealvikt. Här är fyra steg du kan göra för att hjälpa din hund att hålla sig i form och vara frisk på lång sikt.

1. Utfodra för god kondition

1. Utfodra för god kondition


En näringsmässigt balanserad kost med rätt kalorinivå är nödvändigt för en hälsosam vikt. Håll dig till de portionsstorlekar som rekommenderas av veterinären och använd ett mått så att du vet att det blir rätt. Om din hund går på ett vikthanteringsprogram ska du sikta på att ge två eller tre mindre mål per dag hellre än ett större mål. Det bidrar till att förhindra hungerkänslor.

Godistips:


Godbitar är en del av din relation med din hund, men för många godbitar av fel sort kan snabbt bli en ohälsosam viktökning. Du kan minska risken att ge för mycket godbitar genom att:

  • Undvika feta godbitar och matrester (de kan verka vara roliga godbitar, men matrester kan innebära många oönskade kalorier – och i fel näringsform, dessutom)
  • Prova med nyttigare godbitar som PURINA® PRO PLAN® Light Biscuits
  • Håll reda på hur många godbitar du ger genom att lägga en godbit i en låda varje gång du ger hunden en. I slutet av dagen kan du enkelt se hur mycket "extra" hunden har fått
  • Ge uppmärksamhet hellre än godbitar när hunden tigger

 

Godistips:

2. Motion för energi


Oavsett om du promenerar i skogen eller kastar boll i parken är motion viktigt för er relation tillsammans. Det är också ett roligt sätt att hjälpa hunden gå ner i vikt och hålla sig i form. Omväxling är livets krydda, så försök mixa er motionsrutin så här:

  • Använd leksaker för att göra en promenad med hunden roligare – om din hund älskar apportlekar, barför inte använda en tennisracket för att skicka iväg bollen ännu längre?
  • Försök att promenera tillsammans med andra hundägare – när hundar leker tillsammans förbränner de ofta mer kalorier
  • Fundera på att variera era promenader – att ändra rutt och växla tempo gör motionen mer spännande

Men kom ihåg, gamla eller artritiska hundar kanske inte kan motionera på samma sätt. Fråga veterinären hur du gör bäst.


3. Håll koll på vikten


Om du hjälper hunden att gå ner i vikt sätter du upp nåbara mål. Det gör det enkelt och roligt att mäta hundens framsteg. Ett bra mål är att sikta på 2 % viktminskning per vecka. Fundera på att ha ett förloppsdiagram över hundens vikt, där du mäter midjan och övervakar kroppsformen med kroppsviktsystemet. För en mer officiell, noggrann utvärdering, bokar du en tid hos veterinären.


4. Ge inte upp


Hundar bör minska i vikt gradvis: det är en långsam process. Låt inte det hindra dig eller din hund. Gradvis är bra och innebär att vikten har större chans att bibehållas. PURINA® PRO PLAN® All Sizes Adult med OPTIWEIGHT® är ett foder med lågt fett- och kaloriinnehåll som är tillverkat med ingredienser som valts ut av experter för att bidra till att hantera aptit och hungerskänslor. Det är vetenskapligt sammansatt för framgångsrik viktminskning på lång sikt.

Med rätt näring, stöd från veterinären och en ny motionsrutin kan din hund uppnå en hälsosam vikt – och ni kan båda få ut det bästa av den fantastiska värld ni delar.

Dela med människor du känner

ShareEmailLinkedInFB