Åldrande

Åldrande

Åldrande

Åldrande

Åldrande

Åldrande
07/31/2018

Åldrande

Att ta hand om en äldre hund


Precis som människor förändras hunden kroppsligt och själsligt när den blir äldre. Men med rätt omsorg kan du hjälpa hunden att njuta av ett bra liv även under de senare åren.

För de flesta hundar börjar de första tecknen på åldrande synas när de är runt 7 år (tidigare för stora hundar och senare för små hundar). De fysiska och beteendemässiga ändringarna är ganska subtila till att börja med, men blir allt mer märkbara medan åren går.

För att stötta din gamla hund under åldrandeprocessen – och för att se till att ni båda för ut det mesta av ert liv tillsammans – kan du följa de här enkla tipsen.

Håll din hund pigg och aktiv

Håll din hund pigg och aktiv


Motion är lika viktigt för en äldre hund som för en yngre. Genom att behålla vanan med daglig aktivitet och lek kan du hjälpa din hund att hålla sig i god form – mentalt och fysiskt. Om hunden har rörlighets- eller medicinska problem rådfråga veterinären om det bästa sättet att motionera.

Stimulera sinnet


Det är inte bara hundens kropp som behöver regelbunden motion. Även sinnet gör det. Det finns många olika sätt att ge en äldre hund mental och visuell stimulans.

Du kan använda specialutformade hjärnträningsleksaker när ni leker, eller så kan du se till att det är utsikt utanför fönstret så att hunden alltid kan se vad som händer utanför.

Att lägga till variation och överraskning under promenaderna är ett annat bra sätt att få hjärnan att arbeta – även om det till exempel bara är att gå in från en annan ingång till er favoritpark.

Aldre hund

Besök veterinären regelbundet


Regelbundna kontroller gör att din veterinär kan hålla koll på eventuella förändringar i din äldre hunds hälsa – och vidta nödvändiga åtgärder vid behov. När din hund blir äldre ska du försöka utöka kontrollerna till minst två gånger per år.


Ge skräddarsydd näring


När hunden blir äldre ändras näringsbehoven. Hjälp hunden att få ut det mesta av den senare delen i livet genom att byta till ett specialutformat foder som PURINA® PRO PLAN® med OPTIAGE™.

Förutom att ge rätt näringsämnen i rätt kvantiteter som bidrar till att främja ett hälsosamt åldrande, innehåller fodret särskilda näringsämnen från botaniska oljor som kallas medellånga triglycerider (MCT-fett). Dessa har visat sig öka hjärnfunktionen hos hundar äldre än 7 år, så att de är alerta och lekfulla längre.

De senare åren i en hunds liv kan vara en underbar tid för er båda. Genom att följa de här tipsen kan du göra det bästa av de åren – och se till att din hund mår bra så länge som möjligt.

Dela med människor du känner

ShareEmailLinkedInFB