Mata din valp

Mata din valp

Mata din valp

Mata din valp

Mata din valp

Mata din valp
07/31/2018

Mata din valp

Valpens foder är en av de viktigaste faktorerna för långsiktig hälsa och välbefinnande. Genom att välja högkvalitativ näring och få goda matvanor så fort som möjligt kan du ge din valp den bästa möjliga starten i livet.

Matträning

Matträning


Matstunden ska ses som en möjlighet att träna valpen. Det är bra att lära din hund att vänta medan du förbereder maten. Om du har flera valpar kanske du ser att de konkurrerar om vem som får äta först. Att lära dem att vänta kan ta bort en del av den här konkurrensen.

Det är viktig att vara disciplinerad vid utfodringen från tidig ålder. Försök att inte ge med dig om valpen gnyr efter mat. Det behöver inte betyda att den är hungrig – försök att distrahera den med lek och ta sedan bort matskålen tills det är dags att äta.

Det viktigaste är att stå emot lusten att ge valpen annan mat, särskilt matrester från bordet. Människomat är inte lämpligt för valpar.

Portionskontroll


Det är alltid bra att följa den rekommenderade utfodringsguiden på paketet så noga som möjligt, om inte veterinären rekommenderar något annat. Kom ihåg att den rekommenderade dagliga utfodringsmängden ska delas upp på tre olika mål.

Portionskontroll

Torr- eller våtfoder?


Torrfoder rekommenderas till valpar. Det gör att de lär sig tugga innan de sväljer. Men se till att valpen alltid har tillgång till en vattenskål, så att den kan dricka under hela dagen.

Utfodra din valp

 

De flesta foder som går att köpa i handeln innehåller alla de näringsämnen din valp behöver för en komplett och balanserad kost, men du ska alltid kontrollera ingredienserna när du väljer valpens foder. Se till att det finns protein och att spannmål, som ris, är av god kvalitet. Du ska också kontrollera den energi som fodret ger och mängden mineraler.

 

PURINA® PRO PLAN® Puppy med OPTISTART® är vetenskapligt sammansatt för att ge alla de näringsämnen din valp behöver för en hälsosam tillväxt. Det innehåller OPTISTART®, en ingrediensblandning som innehåller råmjölk – ett näringsämne från mammans första mjölk som hjälper till att stärka valpens immunförsvar.

Du kan läsa mer om fodret här.

Dela med människor du känner

ShareEmailLinkedInFB