Se till att valpens hud är frisk

Se till att valpens hud är frisk

Se till att valpens hud är frisk

Se till att valpens hud är frisk

Se till att valpens hud är frisk

Se till att valpens hud är frisk
07/31/2018

Se till att valpens hud är frisk

Torr hud kan vara ett mycket smärtsamt problem för valpar. Så fort hud börjar torka ut, börjar den också att klia. Små valpar kan inte motstå den här klådan och kommer att klia sig hela tiden. Att klia sig hela tiden kan vara farligt och skadligt. Kliande kan göra att huden skadas och börjar blöda, vilket kan leda till ännu allvarligare hudproblem.

De goda nyheterna är att det finns flera olika åtgärder du kan vidta för att minimera risken för torr hud och se till att valpens päls håller sig fin.

Borsta din valp

Borsta din valp


Att borsta pälsen är ett av de bästa sätten att förhindra torr hud hos valpar. Varje gång du borstar valpens päls så drar du bort torra hudflagor som ligger på ytan. Dessa hudflagor kan orsaka irritation om de får ligga kvar och den här irritationen kan leda till att hunden börjar klia sig.

Borstning främjar även fettkörtlarna i valpens hud. Dessa körtlar är viktiga för att hundens hud och päls ska vara frisk och i toppform. Att borsta valpen från tidig ålder vänjer den vid att bli ompysslad och gör det till en rolig vana under resten av livet.

Olivolja


Olivolja innehåller massor av bra fettsyror som bidrar till att ge näring åt hundens hud. Fettsyror som omega 3 är viktiga för utvecklingen av valpens hud och päls. Att lägga till bara några droppar till det dagliga fodret kan göra stor skillnad, särskilt om den redan lider av torr hud.

Olivolja

Valpschampo


Valpschampo kan vara bra för valpens päls under tiden den utvecklas till en vuxen hund. De flesta schampon innehåller flera olika oljor och ingredienser för att förbättra hudens elasticitet. Dessa specialingredienser bidrar också till att reparera och ge näring åt hud som har blivit något torr.

När du schamponerar valpen ska du använda ett djurschampo och inte ett för människor. Schampon för människor är inte framtagna med djur i åtanke och kan göra mer skada än nytta. Be veterinären rekommendera det bästa djurschampot för din hunds ras och storlek.


Se till att valpen dricker


Det är viktigt att valpen dricker av flera orsaker. En av orsakerna är att en uttorkad valp kan utveckla hudproblem. Hudproblem som förlorad elasticitet och rynkor är tecken på uttorkning. Om du ser sådana symptom ska du se till att valpen alltid har tillgång till färskt, rent vatten. Om valpen fortfarande inte vill dricka ska du ta den till veterinären, eftersom det kan ligga mer allvarliga problem bakom.


Att välja rätt foder


Den typ av foder du ger valpen kan påverka hälsan för päls och hud. Om du letar efter ett komplett helfoder som kliniskt har visat sig främja frisk hud, kan du överväga PURINA® PRO PLAN® Dog Puppy Sensitive Skin med OPTIDERMA®. Det här fodret har skapats specifikt för att hjälpa valpar med hudproblem.

Varje skål hjälper till att minska möjliga hudobehag som hör ihop med foderkänslighet, tack vare utvalda proteinkällor (mer än 90 % kommer från lax) och hudriktade näringsämnen som zink, essentiella fettsyror och vitamin A, E och B.

Du kan läsa mer om fodret här.

Dela med människor du känner

ShareEmailLinkedInFB