Är färskt frusen kyckling, lax eller lamm den första ingrediensen?

Alla recept är baserade på antingen kyckling, lax eller lamm som den första ingrediensen. Alla PURINA® PRO PLAN®s foder har en av dessa ingredienser först i ingredienslistan. Produkter för känslig hud använder lax som första ingrediens. Produkter för känslig mage matsmältning använder lamm och eller kyckling. Alla andra produkter är kycklingbaserade.

Innehåller PURINA® PRO PLAN®-produkter ingredienser från genetiskt modifierade (GMO) källor – och hur är kvalitetskontrollprocessen?

Sedan 1999 införde Purina i Europa, Mellanöstern och Nordafrika (EMENA) en företagsomfattande policy för att producera och marknadsföra alla våra produkter med en icke-GMO-policy som grund, vi köper inte GMO-råmaterial. Vi har kontraktsavtal med våra leverantörer i detta avseende. Dessutom har våra leverantörer en kontrollerad spårbarhet för råmaterial. Vi utför också separata kontrollåtgärder av råmaterialen i våra egna labb.

I EMENA-zonen köper Purina enbart GMO-fria sojaingredienser i enlighet med strikta processer för inköp och kvalitetskontroll – det är faktiskt så att varje enskilt parti med sojaingredienser måste bekräftas som GMO-fritt innan det tillåts in i Purinas foderfabriker.

På grund av sojans näringsmässiga fördelar används GMO-fri soja i några PURINA® PRO PLAN®-recept (<10 %) som en kompletterande källa av högkvalitativt protein.

Vad är majsgryn?

Färskmalen majs, delvis skalad och avgroddad.

Vad är stödet bakom påståendet ”OPNIUTRITION överlägset näringsinnehåll”?

Det baseras på två faktorer (ytterligare detaljer i svaren nedan):
1) Att PURINA® PRO PLAN®-sortimentet är det mest avancerade i Purina-portföljen
2) Att PURINA® PRO PLAN® levererar överlägsen näringstillgänglighet

Varför är färskfrusen kyckling/lamm/lax bättre?

Purina har visat att utvalda bitar av färskfrusen kyckling ger högre smältbarhet för protein och fett och tillgänglighet för aminosyror än fjäderfä (data på fil). Det räcker inte att veta hur mycket av ett näringsämne som finns i ett foder, utan hellre hur mycket av näringsämnet som är biotillgängligt.

BIOTILLGÄNGLIGHET är mängden näringsämne som inte bara tas upp av tarmarna (eller matsmältningen), utan även är tillgängligt i en form som kan användas av vävnaderna.

SMÄLTBARHET är den mängd av ett näringsämne som finns i mat som tas upp av kroppen. Smältbarheten av ett näringsämne fås genom att mäta hur mycket av näringsämnet som transporteras ut ur kroppen. Det mäter inte mängden näring som faktiskt är tillgängligt för användning av målvävnader.

Medan både smältbarhet och tillgänglighet i allmänhet är accepterade tekniker för att fastställa ett foders näringsvärde, anses tillgänglighet vara ett mer känsligt mått. Näringstillgänglighet innebär att få ut det mesta av maten. Ju högre tillgänglighet, desto mer näringsämnen som passerar genom tarmväggen och som ger näring åt djurets celler och vävnader. Optimal hälsa beror på om djurets celler får ordentligt med näring.

Purina har med en vetenskaplig studie visat att våra PURINA® PRO PLAN®-produkter ger högre näringsnivåer och tillgänglighet.

Har PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS-sortimentet allergivänliga foder för djur?

Ja. Vi har ett allergivänlig foder för både hundar och katter i vårt PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS-sortiment. För närvarande finns de endast i torra varianter. Du hittar mer information om sortimentet här.

Vad är rätt produkt för mitt djur?

Vi har tagit fram en produktväljare för att hjälpa dig bestämma vad som är det mest lämpliga fodret för ditt djur. Om du letar efter ett veterinärfoder för en specifik diagnos eller följer en rekommendation från veterinären kan du använda vårt produktväljarverktyg. Alternativt kan du kontakta vår kundtjänst på (infoga telefonnummer/e-postadress) som kan svara på alla frågor du kan tänkas ha.

Ett av mina djur går på specialfoder. Passar det här fodret för mitt andra djur också?

Om ditt andra djur inte behöver ett specialfoder skulle vi rekommendera att du pratar med veterinären. Alternativt kan du kontakta vår kundtjänst på (infoga telefonnummer/e-postadress). Alla PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS är inte lämpliga om ditt djur inte har specifika krav.

Passar PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS för min valp?

Alla PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS är inte lämpliga för valpar. Du behöver dubbelkolla med veterinären eller kontakta vår kundtjänst på (infoga telefonnummer/e-postadress). De besvarar gärna alla frågor du har.

Hur mycket foder ska jag ge mitt djur?

Du hittar riktlinjer för utfodring på förpackningen samt på produktsidorna på den här webbplatsen. Om du har frågor angående fodermängder kontaktar du vår kundtjänst på (infoga telefonnummer/e-postadress). De kan besvara alla frågor du har.

Var kan jag köpa PURINA® PRO PLAN®-produkter?

Varje produktsida har en länk för att köpa online eller en "var kan jag köpa"-knapp för att hitta dina närmaste PURINA® PRO PLAN®-återförsäljare.

Hur uppdaterar jag min information på hemsidan?

Gå till webbplatsens Mitt konto-avsnitt. Du hittar det överst på den här sidan eller klicka här.

Vad är OPTINUTRITION?

OPTINUTRITION är ett sätt att ge din hund eller katt extra näringsämnen samt de finaste ingredienserna. Varje ingrediens är utvald med vetenskaplig expertis. De ger en specifik näringsboost och riktade hälsofördelar i varje produkt. Vi tror att näring är grunden för optimal hälsa och välbefinnande samt som en start på ett fantastiskt liv för din hund eller katt. Därför garanterar vi att PURINA® PRO PLAN®-foder innehåller 100 % av alla de viktiga näringsämnena i varje portion.

Vad gör jag om jag inte hittar svar på min fråga?

Om du inte kunde hitta ditt svar här kontaktar du vår kundtjänst på (uppge telefonnummer och e-postadress). De besvarar gärna alla frågor du har.