Näring för sinnet – vår näringsfilosofi

Husdjur ger en otrolig glädje i era liv – och våra. De är en del av familjen så det är bara naturligt att man vill deras bästa. Därför har vi i mer än 100 år strävat efter att skapa näringsrika, högkvalitativa foder som hjälper katter och hundar att leva hälsosammare, gladare, längre liv.

Som ledande inom djurnäring har vi sett hur rätt foder faktiskt kan bidra till att förlänga ett husdjurs friska år. Och med vårt 400 man starka globala team med Purina® dietister, forskare, veterinärer och etologer strävar vi efter att höja ribban för djurnäring ännu högre. Men hur ska vi gå tillväga? Nu börjar vi.

1

Vi strävar inte efter att uppfylla standarder, utan efter att överträffa dem

Det kanske förvånar dig, men djurfoder är föremål för striktare standarder än de flesta livsmedel för människor. Det beror på att djurfoder utgör 100 % av ett husdjurs kost och därför måste innehålla alla de näringsämnen som husdjur behöver för att hålla sig glada och friska. Det är därför som djurfoder ofta använder uttrycket "komplett och balanserat".

Då vi sedan länge är medlemmar i FEDIAF (hund- och kattmatstillverkarnas europeiska samarbetsorgan) och eftersom vi älskar och själva äger hundar och katter så är vi noga med och stolta över varje produkt vi skapar. Därför uppfyller inte många av vår djurfoder branschens krav – de överträffar dem

2

Vår skillnad ligger i detaljerna

Det kan vara en svår uppgift att välja rätt foder för ditt husdjur. Ger fodret alla de näringsämnen som mitt husdjur behöver? Vilka tester har utförts för att säkerställa att fodret är säkert? Kommer mitt husdjur att gilla smaken? Vi förstår denna oro – de flesta av oss har egna husdjur.

Vi vill att varje djurägare ska kunna känna sig säker på våra produkters kvalitet. Därför gör vi ofta det lilla extra för att säkra att våra måltider är säkra, näringsrika och välsmakande. Det är därför vår kvalitets- och granskningsprocess har över 50 steg. Vi anser, precis som du, att inget får förbises när det gäller våra husdjurs hälsa och lycka!

Läs vidare för att upptäcka fler av de åtgärder som vi vidtar för att säkra att våra produkter lever upp till de högsta standarderna.

3

Att få till perfekt balans

Vi vet att du vill ge ditt husdjur en balanserad, näringsrik kost som är bra för det. Men vi vet också att det är meningslöst att producera branschledande näring om husdjur inte äter det eller inte njuter av att äta det – eller om det är så svårt att smälta att de inte får den näring de behöver.

Om katter rynkar på näsan åt fodret eller om våra foder inte är bra för en hunds matsmältning, så går vi direkt tillbaka till ritbordet. Det är vår passion för husdjur och för den glädje som de sprider i människors liv som driver oss att leverera näring som kan göra mer.

4

Vi läser på

När det gäller djurvård räcker det inte för oss att tro på vad branschen säger – vi vill själva ta reda på alla fakta. Det är så vi har vuxit till att bli en global ledare inom djurnäringsstudier.

Från att ta reda på vad som bidrar till överdriven viktökning hos hundar och katter till att studera effekterna av nya trender och upptäckter inom näring för människor – vi försöker täcka allt. Det är en del av vårt uppdrag att berika livet för husdjur och de människor som älskar dem, och att hjälpa husdjur att leva långa, lyckliga och hälsosamma liv.

5

Vi ser helhetsbilden

Vi vet att de bästa ingredienserna inte bara fungerar i sig själva, utan att de också stödjer och förbättrar varandra. Som ett resultat är en skickligt ihopsatt blandning av näringsämnen betydligt mer lättsmält och effektiv än en enda ingrediens.

Så i stället för att fokusera på enstaka ingredienser ser vi på helhetsbilden – hur kan olika kombinationer av näringsämnen gynna ett husdjurs hälsa? Genom att använda den här metoden har vi gjort många banbrytande upptäckter, bland annat om fullkornets roll både som ett komplement till proteinkällor (som animaliskt protein, fisk och soja) och för att främja en bra maghälsa.

Vi anser att människor, hundar och katter är bättre tillsammans, och att hundar och katter ger en otrolig glädje i era liv – och våra. De är en del av familjen så det är bara naturligt att man vill deras bästa. Därför har vi i mer än 100 år strävat efter att skapa näringsrika, högkvalitativa foder som hjälper katter och hundar att leva hälsosammare, gladare, längre liv. Se nu för att ta reda på mer om vår resultatmotiverade näring.