forskning

100 år av banbrytande forskning för husdjurs hälsa

I snart ett sekel har Purina varit forskningspionjärer inom näring för hundar och katter. Föreställ dig en värld där våra husdjur lever längre tack vare en näringsrik och god kost, det är något vi arbetar för varje dag. Vår strävan; fortsätta flytta fram gränserna för möjligheterna till att förbättra livet för husdjur, och människor som älskar dem.

Vi på Purina tror passionerat på att människor och husdjur är bättre tillsammans. En stor önskan vi har är att erbjuda det bästa möjliga liv tillsammans med våra fyrbenta familjemedlemmar. Därför har vi sedan starten satsat mycket på forskning och utveckling. Redan 1926 lanserade vi världens första forskningscenter med fokus på husdjursnäring, sedan dess har vi varit först med mycket och det vill vi stolt visa. Husdjur berikar våra liv så mycket, och vi vill göra vårt bästa för att ge tillbaka.

Då forskning och innovativa produkter alltid varit en del av vårt DNA, tog vi 2018 ännu ett steg och lanserade Purina Institute, en global satsning för forskning i framkant för hundar och katters nutrition. Purina Institute består av över 500 veterinärer, näringsfysiologer, djurvetare, mikrobiologer, biokemister, och immunologer. Ett mångsidigt och globalt team stationerade på åtta forsknings- och utvecklingsanläggningar.

Optiage

OptiAge

Är ett torrfoder för äldre hundar som innehåller en blandning av näringsämnen, bevisats att öka hjärnfunktionen hos äldre hundar och hjälper dem vara aktiva och alerta längre.

Fodret innehåller MCT-fett (olja med medellånga Triglycerider), som enkelt omvandlas till energi. Purina Intitutes forskning avslöjade signifikant förbättrad kognitiv funktion hos äldre hundar när de matades med en diet som inkluderade MCT. OptiAge hundfoder var det första på marknaden som kliniskt har visat sig stödja hundens kognitiva funktion.

Läs mer här

Longevis

LongeVis

Är ett foder som hjälper din äldre katt att säkerställa ett långt och hälsosamt liv, främjar njurfunktion och urinvägar. Fodret innehåller den essentiella aminosyran taurin som stärker kattens vitala funktioner. Vi på Purina var det första företaget att ha taurin i sitt kattfoder, redan år 1961.

Läs mer här

Neurocare

NeuroCare

Är ett foder för hundar som lider av, och blir medicinerade för epilepsi.

Fodret innehåller MCT-fett (olja med medellånga Triglycerider) som har en positiv effekt på hjärnans och nervsystemets funktion.

Läs mer här

fortiflora

Fortiflora – för både hund & katt

FortiFlora är ett kosttillskott som finns i två olika utföranden; en för hundar och en för katter. FortiFlora hjälper till att öka nivåerna av nyttiga bakterier i tarmarna, förbättra avföringen hos hundar och minimera naturligt förekommande diarré hos katter.

FortiFlora innehåller mjölksyrebakterier som också finns naturligt i tarmarna hos alla friska djur. Purinas unika mikro-inkapslingsteknik säkrar att de levande bakterierna håller sig levande under förvaring och att de överlever på sin väg genom magen till tarmarna – precis där de ska vara för att göra mest nytta för våra fyrbenta familjemedlemmar.

Läs mer här

optistart

OptiStart - för både hund & katt

Är ett foder för hundvalpar och kattungar som innehåller råmjölk. Mjölken innehåller näringsämnen och en hög nivå av antikroppar som stödjer ett starkt immunförsvar.

Läs mer här

Liveclear

LiveClear

Ett kattfoder som bidrar till en proaktiv, säker och enkel metod för att hjälpa minska allergener på katthår. Över tio års banbrytande forskning har möjliggjort LiveClear, som reducerar den mest vanliga kattallergenen Fel D1 i snitt 47% efter 3 veckor vid daglig utfodring.

Läs mer här

Några milstolpar i vår forskning

1926: Purina
öppnar världens första forskningscentret för hundar.

1998: Purina
var först med ett hydrolyserade foder för att hantera matallergier hos hundar och katter.

2000: Purina
var först med ett foder för att hantera kattdiabetes, med högt proteininnehåll och minimala kolhydrater.

2010: Purina
var först med ett hundfoder som kliniskt visat sig förbättra hundens kognitiva funktion.

Läs mer om Purina Institute banbrytande forskning här!