Your Pet, Our Passion.
Purina club junior
Alsace i fält

Känslig mage hos hundar

2 minuters läsning

Har din hund friskast möjliga matsmältningssystem? Äter den glatt, frodas, växer och gör det bästa av livet? För att hålla hunden frisk är det viktigt att matsmältningssystemet fungerar som det ska. För vissa hundar kan det innebära att välja ett foder som är specialutformat för att främja en känslig mage.

Varför är bra matsmältning så viktigt?

Matsmältningssystemet skyddar din hund dygnet runt. 70 % av hundens skyddsceller finns här och skyddar kroppen från gifter och skapar en barriär mellan din hund och de skadliga mikroberna från världen utanför. Det har också den viktiga uppgiften att ta upp näringsämnen från maten, konvertera dem till energi och göra sig av med allt som inte går att smälta.

Upptäcka tecken på känslig mage

Om du tror att din hund kan ha känslig mage, ska du titta efter de här två symptomen:

Avföringen är ofta mjuk och oformlig

Tillfällig diarré och lös avföring är naturliga tecken på obalanserad Mikroflora. Om det förekommer ofta kan det dock vara en foderintolerans eller allergi. Om du är bekymrad, tar du hunden till veterinären och får den undersökt.

En dålig reaktion på ett nytt foder

Varje gång du byter hundens foder är det bäst att göra det gradvis eftersom snabba ändringar kan leda till tillfälliga störningar. Även en långsam förändring kan dock leda till uppblåsthet eller diarré och kan då vara ett tecken på att hunden inte klarar det nya fodret.

Så här kan näring hjälpa till

Om du tror att din hund kan ha känslig mage, ska du be veterinären om råd. De kan rekommendera att du byter till ett foder som är specialutformat för att främja matsmältningen – som PURINA® PRO PLAN®  Sensitive Digestion.

Fodret innehåller en specialkombination av näringsämnen som främjar matsmältningen. Fodret är tillverkat av lättsmälta ingredienser som underlättar matsmältningsprocessen, samt bentonit, en naturlig lera som hjälper till att förbättra kvaliteten på avföringen.

Du kan läsa mer om fodret här.