Your Pet, Our Passion.
Purona club junior
cat high five

Söta kattnamn

6 minuters läsning

Ge din kattunge ett namn som passar dess utseende och personlighet. Om du har kört fast och saknar idéer så kommer här några av våra favoriter.

Det finns så många söta kattnamn att välja bland, och det kan kännas orättvist att man bara måste nöja sig med ett. Men innan du hittar ett som passar ditt nya husdjur är det viktigt att du skriver ned en lista över bra namn på honkatter, om du har en fyrbent prinsessa i huset, eller namn på hankatter, om din pälsboll är en liten pojke.

Hitta det perfekta namnet med vår lista över kattnamn. Vi har hämtat inspiration från lite överallt, inklusive favoritblommor, snacks och till och med från himlen. Fortsätt läsa och se vår topplista över perfekta kattnamn.

Namn för hankatter

1. Smoky

Detta söta kattnamn är det perfekta alternativet för en Russian Blue eller en grå katt, eftersom det passar deras underbara rökiga nyans.

2. Monty

Detta underbart mångsidiga kattnamn passar kattungar av alla nyanser och raser. Det är en kortform av Montague eller Montgomery, och namnet betyder faktiskt "spetsig kulle" på franska! Vi tycker att det är bäst för katter med en lite mer förnäm personlighet.

3. Pumpan

Det här kattnamnet är inte bara bra under Halloween, utan det är också väldigt gulligt. Överväg Pumpan för en katt som har den iögonfallande brandgula färgen.

4. Prinsen

Det är ingen hemlighet att våra katter är kungar och drottningar i våra hem, så varför inte ge dem ett namn som passar för en kung eller i alla fall prins? Prinsen är ett fantastiskt namn för den kungliga katten i ditt liv, och ett namn som den säkert kommer att uppskatta.

5. Dexter

Dexter är ett superpopulärt namn för en hankatt. Det är inspirerat av popkulturen och ligger ständigt högt på topplistor över husdjursnamn runt om i världen. Det är ett mycket bedårande namn, och speciellt lämpligt för en busig katt.

6. Gizmo

Det här söta kattnamnet är kort och klockrent. Det är precis vad du behöver om du har en katt som aldrig syns till, och som alltid är ute och utforskar sin omgivning. Oavsett om middagen är klar och katten borta, eller om det är dags att lägga sig och kattungen fortfarande inte har avslutat dagens äventyr, är Gizmo det perfekta namnet för upptagna katter.

7. Felix

Vilket annat namn får dig att omedelbart tänka på en katt om inte Felix? Detta populära namn för hankatter betyder "glad" på latin. Så prova Felix om du har en glad kattunge i familjen som letar efter ett namn som matchar dess personlighet.

8. Kosmos

Om din katt verkar komma från en annan planet blir Kosmos ett perfekt namn. Det är perfekt lämpat som ett namn på en svart eller vit katt, eftersom dessa färger ser ut som om de är tagna från natthimlen.

9. Sigge

Ett av de sötaste namnen för hankatter är Sigge – perfekt för en fyrbent vänner, oavsett ras eller färg. Om du har barn i familjen finns det inget mer bedårande än att höra dem ropa efter sin nya vän Sigge och se när de leker med varandra.

Namn för honkatter

1. Luna

Luna kommer från det latinska namnet för måne och är ett fantastiskt namn för honkatter. Det kommer att passa ditt magiska kattdjur. Det här är ett namn som passar både katter, hundar och andra husdjur!

2. Lulu

Lulu är ett charmigt och sött kattnamn som kommer från det arabiska ordet för "pärla". Vi tycker att det är ett helt bedårande namn för katter, speciellt om de har en väldigt ljus päls.

3. Zelda

Zelda är ett coolt och elegant namn som passar perfekt för alla kattprinsessor. Även om namnets ursprung fortfarande är omstritt, tror man att det kommer från forntyskan och att det betyder "grå krigare". Så om du har en livlig och grå kattunge i familjen kan Zelda vara det perfekta namnet.

4. Elsa

Elsa är ett annat namn som perfekt matchar en häftig kattunge. Även om det har sitt ursprung i populärkulturen fungerar det lika bra i kattvärlden.

5. Daisy

Det finns inget sötare än en kattunge med ett blomnamn. Daisy är ett bedårande kattnamn som passar alla kattraser och färger, och som säkerligen kommer att passa redan från kattens ungdom och hela vägen upp till vuxen ålder.

6. Tallulah

Tallulah är ett elegant honkattnamn som passar snygga raser som Siameser eller Perser. Namnet är på samma gång både kungligt och gulligt – vilket är två egenskaper som perfekt sammanfattar våra katter.

7. Korpen

Om du letar efter ett namn på en svart katt kan Korpen vara precis vad du är ute efter. Det är taget från den stora, svarta fågeln, vilket gör Korpen till ett otroligt förtrollande namn.

8. Bella

Om du är ute efter ett populärt namn är Bella ständigt högst upp på många listor över vanligaste namn! Bella kommer från det italienska ordet för vacker, och är ett vanligt och sött kattnamn.

9. Molly

Ursprungligen användes det som ett smeknamn för Mary, men Molly är nu ett sött namn i sig. Namnet betyder "havets stjärna" och älskas av många djurägare.

10. Poppy

Detta är ett namn som toppar många listor på kattnamn runtom i världen. Detta blommiga namn är inte riktigt lika milt som Daisy, och ger en lite tuffare känsla. Eftersom namnet kommer från den fantastiska röda blomman tycker vi att det här namnet bäst passar för katter med en röd nyans i pälsen.

Det var allt vi hade för de sötaste namnen på hon- och hankatter! Var ditt favoritnamn med på listan? Eller föredrar du något lite mer ovanligt? Oavsett vilket är vi säkra på att du kommer att välja det perfekta namnet som passar både din katts utseende och personlighet.

Har du nyligen skaffat en ny kattunge och letar efter mer information om vård eller träning för den? Ta en titt på vår guide om träna katter och kattungar att bli rumsrena härnäst.