Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Välkommen till Purinas kattrasguide

Oavsett om du vet vilka raser du gillar eller om du behöver lite vägledning – så hjälper vi dig gärna att hitta din ideala fyrbenta vän.

Om du redan vet vilken ras du vill ha, kan du hitta den i vårt rasbibliotek..

cat
Paws

Hitta rätt ras för dig

På Purina anser vi att bandet mellan människor och sällskapsdjur bidrar till att skapa ett bättre samhälle. Att äga en katt innebär ett lyckligt och givande liv tillsammans, men det är ett ansvar – för både dig och ditt djurs skull – att hitta den rätta matchen.

cat
Paws

Färre frågor, större noggrannhet

Vi på Purina har arbetat med experter inom varje aspekt av näring för hundar och katter, samt deras hälsa och beteende, för att hjälpa dig att hitta den katt som passar dig bäst.

cat
Paws

Renrasiga katter och blandraskatter

Majoriteten av katter är blandraskatter; en blandning av renrasiga katter – ofta över många generationer. Dessa blandraskatters okända härkomst innebär att deras personlighet definieras mer av miljön än av arvet. Därför specialiserar sig vår rasguide på renrasiga katter.

cat
Paws

Fler val och större flexibilitet

Vi förstår hur bandet mellan ägare och sällskapsdjur skiljer sig åt för varje ägare, och det är därför vi ska visa dig vilka raser som passar dig bäst och vilka som är mindre lämpliga baserat på dina svar. Förhoppningsvis kan det här verktyget leda dig i rätt riktning.

Om du redan vet vilken ras du vill ha, kan du hitta den i vårt rasbibliotek..

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!