Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Välkommen till Purinas hundrasguide

Oavsett om du vet vilka raser du gillar eller om du behöver lite vägledning – så hjälper vi dig gärna att hitta din bästa match för din fyrbenta vän.

Om du redan vet vilken ras du vill ha, kan du hitta den i vårt hundrasbibliotek..

dog
Paws

Hitta rätt ras för dig

På Purina tror vi att bandet mellan människor och sällskapsdjur bidrar till att skapa ett bättre samhälle. Att äga en hund innebär ett lyckligt och givande liv tillsammans, men det är ett ansvar – för både din och din hunds skull – att hitta den rätta matchningen.

dog
Paws

Matcha din livsstil med deras behov

Alla hundar har sin egen, unika personlighet, men några instinkter och beteenden är medfödda. Om valpen är av en ras som normalt är högljudd kan den lära sig att vara tystare, men du måste vara beredd att investera tid och tålamod i att träna den eftersom det kan strida mot valpens natur att vara tyst. Vår guide kan hjälpa dig att matcha det naturliga beteendet hos en hund till din livsstil. Om du och din hund båda vill samma saker är det mer sannolikt att ni får ett lyckligt och givande liv tillsammans.

dog
Paws

Färre frågor, större noggrannhet

Vi på Purina har arbetat med experter inom näring för hundar och katter, samt deras hälsa och beteende, för att hjälpa dig att hitta den hund som passar dig bäst.

dog
Paws

Korsningar och blandraser

Att välja en korsning som kombinerar utseendet och personligheten hos två olika renrasiga hundar är också ett bra alternativ, även om det kan vara svårare att vara säker på vilken ras som kommer att bidra mest till din hunds utseende och personlighet. Du kan hitta många både renrasiga och blandrasiga hundar som letar efter kärleksfulla nya hem på hundhem, vars medarbetare hjälper dig att hitta den hund som stjäl ditt hjärta och matchar dina behov.

dog
Paws

Fler val och större flexibilitet

Vi förstår att bandet mellan ägare och sällskapsdjur skiljer sig åt mellan varje familj, och det är därför vi vill kunna erbjuda dig guidning i vilka raser som passar dig bäst och vilka som är mindre lämpliga baserat på dina svar. Förhoppningsvis kan det här verktyget hjälpa dig och leda dig i rätt riktning.

Om du redan vet vilken ras du vill ha, kan du hitta den i vårt hundrasbibliotek..

Hund med rött halsband liggande
Hur mycket kostar en valp?
Om du funderar på att skaffa en ny valp så kanske du även undrar över de potentiella kostnaderna som kommer tillsammans med din nya vän. Ta reda på allt du behöver veta med vår praktiska guide.
Hund med rött halsband tittar ut genom fönstret
Valpråd
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny valp är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya valp. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd om valpar.
Ägare kontrollerar hundhalsband
Att hitta ett husdjur
Allergivänliga hundar
Allergisk, men kan inte klara dig utan en fyrbent vän? Vissa hundraser är bättre än andra för allergiker. Lär dig mer om vad du ska tänka på när du väljer hund.