Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bättre med husdjur pris kvinna satt med hund

Purina Better with Pets Prize

Vi vet att husdjur och människor är bättre tillsammans, det är därför vi har samarbetat med Ashoka för att skapa BetterwithPets Prize.

Här på Purina brinner vi för bra näring, vilket är kärnan i vad vi gör. Men vi är också ett företag av djurälskare som tror att människor och husdjur är bättre tillsammans.

Det finns en magi och en styrka i bandet mellan husdjur och människa som vi tror har potential att vara en positiv förändringskraft i samhället.

Samtidigt vet vi att innovatörer och sociala entreprenörer är några av de första som släpper lös dynamiska, nya, kreativa lösningar för att främja positiva effekter för individer och samhällen. Av den anledningen samarbetade vi 2018 med Ashoka för att lansera Purina BetterwithPets Prize.

Ashoka, är en pionjär inom området socialt entreprenörskap. De identifierar och stöder världens ledande sociala entreprenörer, lär sig av mönstren i deras innovationer och mobiliserar globala samhällen som anammar dessa nya ramverk för att bygga "alla en förändringsvärld."

BetterwithPets-priset, värderat till £100,000 svenska kronor, är ​​till för att stödja sociala innovatörer som fokuserar på att utnyttja kraften i bandet mellan husdjur och människa för hälsa och välbefinnande i samhället, över hela Europa. Priset är uppdelat i två kategorier: en som belönar entreprenörer som har lagt fram en pilotinnovation och en som belönar innovation i idéstadiet. Denna andra kategori är specifikt inriktad på unga innovatörer med innovationer i ett tidigt skede för att hjälpa dem att ta sitt projekt till nästa steg.

Vi är inspirerade av sociala innovatörer och entreprenörer som ökar bandet mellan husdjur och människa för att hjälpa till att utveckla ytterligare viktiga känslomässiga och beteendemässiga kompetenser; möjliggöra positiva effekter i samhällen; stärka fysisk hälsa och välbefinnande och ombilda husdjurens roll i samhället. Vi vill hjälpa till att stödja dem som tror som vi, att människor och husdjur har det bättre tillsammans och att bandet mellan husdjur och människa har kraften att förändra samhället! Näring är vad vi gör! Men vår passion för husdjur sträcker sig bortom skålen och vi vill göra mer av det som betyder något för husdjuren i samhället. Vi kunde inte vara stoltare över Purina BetterwithPets Prize! Ta reda på om våra vinnare nedan!

BWPP-vinnare - 2018

2018 vann OOPOEH Foundation BetterwithPets Prize och tilldelades 30 000 £ för att stödja och påskynda deras innovativa initiativ. OOPOEH Foundation, baserad i Nederländerna, hoppas kunna minska ensamheten och öka fysisk aktivitet för äldre genom att matcha dem som hundvakt med en familj i deras närområde.

 

Vi är hedrade och glada över att tilldelas detta pris, detta kommer att tillåta oss att öka vårt initiativs sociala inverkan. Vi hade en fantastisk workshop med Purina och ser nu på att fortsätta vårt projekt för att rikta in oss på utsatta seniorer med råd och inspiration hämtade från BetterwithPets Forum.

Sofie Brouwer, grundare av OOPOEH Foundation
​​​

De övriga fyra finalisterna 2018, Canine Hope, Dutch Cell Dogs, Medical Detection Dogs och K9 Hundekunde: Happy Kids with Happy School Dogs, belönades också med £12 000 vardera eftersom domarna tyckte att alla initiativ var så fantastiska

 

 

BWPP-vinnare - 2020

Under 2020 hade vi två priskategorier. Den piloterade innovationskategorin och kategorin idéstadiet.

Piloterad innovationskategori: Vinnare

 

StreetVet Accredited Hostel Scheme var vår vinnare av den piloterade innovationskategorin och tilldelades £40 000 för att stödja och påskynda deras initiativ. StreetVet fokuserar på att tillhandahålla gratis, tillgänglig veterinärvård till husdjur vars ägare upplever hemlöshet på gatan eller i vandrarhem och har avslöjat ett kreativt nytt sätt på vilket vi kan utnyttja den positiva och effektfulla kraften i sambandet mellan husdjur och människa i samhället.

 

Allt med StreetVet för mig har varit en galen resa, från en idé – att bara sätta på en ryggsäck och gå ut, till att det här är vad jag gör nu varje dag. Det beror på våra volontärer, som är fantastiska, och styrkan i bandet mellan människa och djur, för det är därför vi alla gör det. Den bästa delen av denna process och StreetVet har handlat om människorna vi har träffat på vägen, vare sig det är ägare med sina hundar eller människor som har velat göra skillnad.

Jade Statt, StreetVet-grundare
 

 

 

Gamelles Pleines var tvåa och belönades med 16 000 £ för att skala effekten av deras initiativ. Gamelles Pleines arbetar över hela Frankrike för att hjälpa hemlösa husdjursägare att mata, ta hand om och behålla sina husdjur samtidigt som de utnyttjar fördelarna med husdjursägande för en framgångsrik social återanpassning.

 

Det är mer än att vinna ett pris, det handlar om att dela en idé och ett projekt. För mig var den viktigaste frågan att synliggöra det osynliga, så att människor kan se hemlösa och deras husdjur på olika sätt. Jag känner mig väldigt glad eftersom detta mål är uppfyllt eftersom både Gamelles Pleines och StreetVet agerar för samma sak i två olika länder. Det är en stor vinst för de hemlösa.

Yohann Severe, grundare av Gamelles Pleines.

 

 

Idéstadiet Kategori: Vinnare

 

Homely Home är vinnaren i kategorin idéstadiet för unga förändringsskapare mellan 18 och 25 år och har tilldelats £8 000 för att utveckla sin vision till ett pilotprojekt.

Homely Home är baserat i Ryssland och återskapar rehabiliteringsprogram för människor och husdjur som skapar meningsfulla, livslånga band och ökat välbefinnande.

 

Prispengarna skulle hjälpa oss att skapa det första Homely Home någonsin och vara ett exempel på hur rehabilitering kan förbättras med djur. Vi kan främja den stora idén med hem som fokuserar på både djurens socialisering och den absoluta helande kraft som sällskapsdjur-människa bandet kan ha på människor som kämpar med depression, våld i hemmet, hemlöshet.

Maxim Alexandrov, grundare av Homely Home

Kvinna som håller upp katt
Vår påverkan
Våra åtaganden
Husdjursmat är kärnan i vad vi gör, men det är inte på något sätt allt vi gör. Vi brinner för att göra mer av det som är viktigt för att forma ett samhälle som är bättre med husdjur, och göra mer av det som är viktigt för husdjur, människor och planeten.

Vi har utvecklat våra Purina in Society Commitments för att sätta upp tydliga mål för oss själva som kan ha en positiv inverkan i världen, för husdjur, människorna som älskar dem och planeten vi alla delar.
Kontakta oss

Kontakta oss

Vi är här för att svara på alla dina frågor om våra produkter - stora som små.
Kontakta oss direkt när som helst, hur som helst. Vår telefon är öppen vardagar kl. 09:00 till 16:00.