Välj det ämne som intresserar dig mest

Sök ingredienser per varumärke:

PROTEIN

Vi tillsätter protein i varje recept - vilket ger ditt husdjur en stark näringsgrund.

 • Kyckling

  Kyckling

  Kyckling (inklusive ben, kött och skinn) är en mycket lättsmält och högkvalitativ ingrediens och en utmärkt källa till protein och aminosyror som bidrar till att bygga upp och bevara ditt husdjurs muskler, och stödja deras naturliga försvar. Innehåller även essentiella omega 6-fettsyror för hälsosam hud och päls.

  Starka muskler

  Naturligt försvar

  Hud och päls

  Du hittar det i:

 • Ox

  Ox

  Ox (innanmat) är en mycket lättsmält och högkvalitativ ingrediens och en utmärkt källa till protein och aminosyror som bidrar till att bygga upp och bevara ditt husdjurs muskler, och stödja deras naturliga försvar.

  Starka muskler

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

 • Lax

  Lax

  Lax (inklusive, huvud, ben, kött) är en utmärkt källa till högkvalitativt protein men också vitaminer, mineraler och omega 3-fettsyror. Aminosyrorna som kommer från proteinet, är essentiella för att hålla ditt husdjur frisk och aktiv. Omega 3-fettsyror bidrar till att ge ditt husdjur en frisk hud och en glansig päls.

  Starka muskler

  Naturligt försvar

  Hud och päls

  Du hittar det i:

 • Kalkon

  Kalkon

  Kalkon är en mycket lättsmält och högkvalitativ ingrediens och en utmärkt källa till protein och aminosyror som bidrar till att bygga upp och bevara ditt husdjurs muskler, och stödja deras naturliga försvar. Innehåller även essentiella omega 6-fettsyror för hälsosam hud och päls.

  Starka muskler

  Naturligt försvar

  Hud och päls

  Du hittar det i:

 • Lamm

  Lamm

  Lamm (inklusive ben, kött och innanmat) är en utmärkt källa till högkvalitativ protein och aminosyror som bidrar till att bygga upp och bevara ditt husdjurs muskler, och stödja deras naturliga försvar.

  Starka muskler

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

 • Anka

  Anka

  Anka är en utmärkt källa till högkvalitativt protein och aminosyror som bidrar till att bygga upp och bevara ditt husdjurs muskler, och stödja deras naturliga försvar.

  Starka muskler

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

KOLHYDRATER

Vi väljer bara kolhydratkällor som levererar hållbar energi till husdjur.

 • Vete/ Fullkornsvete

  Vete/ Fullkornsvete

  Vetekorn är en naturlig och nyttig ingrediens som är en utmärkt energikälla för husdjur i deras dagliga aktivitet. Vetekornet som används har samma kvalitet som det som används i livsmedel för människor.

  Energi

  Du hittar det i:

 • Ris

  Ris

  Ris är en naturlig kolhydratkälla som hjälper till att göra ditt husdjurs foder mer lättsmält. Det är dessutom en högkvalitativ energikälla.

  Matsmältning

  Energi

  Du hittar det i:

 • Hela Korn

  Hela Korn

  Hela korn är en naturlig och hälsosam ingrediens och en bra kolhydratkälla som bidrar till att ge ditt husdjur den energi som den behöver för en hälsosam energinivå. Det är en näringsrik fiberkälla som främjar en hälsosam matsmältning.

  Energi

  Matsmältning

  Du hittar det i:

 • Havre

  Havre

  Havre är en naturlig och hälsosam ingrediens och en bra kolhydratkälla som bidrar till att ge ditt husdjur den energi som den behöver för en hälsosam energinivå. Det är en näringsrik fiberkälla som främjar en hälsosam matsmältning.

  Energi

  Matsmältning

  Du hittar det i:

 • Torkad Kassava

  Torkad Kassava

  Kassavaroten, som också kallas maniok, är en växt som odlas för dess stärkelserika rot i tropiska och subtropiska regioner. Denna naturliga ingrediens används som en alternativ kolhydratkälla i spannmålsfria formler. Den framställs genom att torka knölen och sedan mala ned den till ett fint pulver för att skapa mjöl. Det är en mycket lättsmält ingrediens och en naturlig kolhydratkälla som ger energi och förser ditt husdjurs kropp med bränsle.

  Matsmältning

  Energi

  Du hittar det i:

 • Ärtstärkelse

  Ärtstärkelse

  Ärtstärkelse kommer från hela ärtor. Som en alternativ kolhydratkälla är den perfekt för dem som söker spannmålsfri näring. Den förser ditt husdjurs kropp med bränsle för att ge den hälsosam energi.

  Energi

  Du hittar det i:

FETTER OCH OLJOR

Vi använder endast näringsrika fetter och oljor, med kända fördelar för husdjur.

 • Animaliskt Fett

  Animaliskt Fett

  Animaliska fetter framställs antingen av fläsk eller fetthaltiga delar av ox. De framställs också från kyckling eller kalkon. De är mycket lättsmälta. Precis som protein, är fett en nyttig beståndsdel i husdjurets kost då det främjar deras tillväxt och utveckling. Animaliska fetter innehåller essentiella fettsyror såsom omega-6 som bidrar till en frisk hud och päls samtidigt som de är en utmärkt energikälla för ditt husdjur (mer än protein). De främjar dessutom upptaget av fettlösliga vitaminer i kroppen.

  Hud och päls

  Energi

  Smak

  Du hittar det i:

 • Fjäderfjäfett

  Fjäderfjäfett

  Fjäderfäfett erhålls från feta kroppsdelar av kyckling eller kalkon och det är mycket lättsmält. Precis som protein, är fett en nyttig beståndsdel i husdjurets kost då det främjar deras tillväxt och utveckling. Animaliska fetter innehåller essentiella fettsyror såsom omega-6 som bidrar till en frisk hud och päls samtidigt som de är en utmärkt energikälla för ditt husdjur (mer än protein). De främjar dessutom upptaget av fettlösliga vitaminer i kroppen.

  Hud och päls

  Energi

  Smak

  Du hittar det i:

 • Ister

  Ister

  Ister erhålls från feta kroppsdelar av gris. Det är mycket lättsmält. Precis som protein, är fett en nyttig beståndsdel i husdjurets kost då det främjar deras tillväxt och utveckling. Det innehåller essentiella fettsyror såsom omega-6 som bidrar till en frisk hud och päls samtidigt som de är en utmärkt energikälla för ditt husdjur (mer än protein). De främjar dessutom upptaget av fettlösliga vitaminer i kroppen.

  Hud och päls

  Energi

  Smak

  Du hittar det i:

 • Fiskolja

  Fiskolja

  Fiskolja utvinns ur fisk som lax. Den innehåller en hög nivå av omega-3 fettsyror vilka är kända för att bevara en blank päls och främja ett friskt naturligt skyddssystem. Bland de omega-3-fettsyrorna som finns i fiskolja, bidrar EPA till att främja friska leder och frisk hud och päls hos djuret. DHA, som också finns i fiskolja, bidrar till en god syn och spelar en viktig roll i hjärnutvecklingen hos valpar och kattungar.

  Hud och päls

  Naturligt försvar

  Ledhälsa

  Klara ögon och god syn

  Hjärnutveckling

  Du hittar det i:

 • Sojabönsolja

  Sojabönsolja

  Sojabönsolja extraheras från sojabönfrön. Den är rik på omättat fett och omega-6 fettsyror, och hjälper till att ge ditt husdjur en frisk hud och en mjuk, glänsande päls. Den är dessutom en källa till högkvalitativt fett vilket ger ditt husdjur en hälsosam energinivå.

  Hud och päls

  Energi

  Du hittar det i:

 • Linolja

  Linolja

  Linfröolja, även känd som flaxfröolja eller linolja, är en vegetabilisk olja som utvinns från mogna frön från linväxter. Oljan erhålls genom att pressa fröna och är en bra källa till omega-3 fettsyran (alfa linolen) som hjälper till att ge näring åt ditt husdjurs hud och päls.

  Hud och päls

  Du hittar det i:

 • Olivolja

  Olivolja

  Olivolja är en naturlig ingrediens erkänd som en av de viktigaste beståndsdelarna i Medelhavsdieten. Den innehåller en hög nivå av oljesyra, en enkelomättad fettsyra. Olivoljan är känd för sina skyddande egenskaper.

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

 • Fetter och oljor

  Fetter och oljor

  Oljor och fetter kan ha animaliskt- eller vegetabiliskt ursprung. Fett är en nyttig beståndsdel i husdjurets kost eftersom det främjar deras tillväxt och utveckling. Det innehåller essentiella fettsyror såsom omega-6 som bidrar till en frisk hud och päls samtidigt som de är en utmärkt energikälla för ditt husdjur (mer än protein). De främjar dessutom upptaget av fettlösliga vitaminer i kroppen.

  Skin and Coat

  Energy

  Taste

  Du hittar det i:

SMAK, KONSISTENS & VARIATION

Vi tror att välsmakande mat spelar en viktig roll för en långsiktig hälsa

 • Torkad Morot

  Torkad Morot

  Morot är en ingrediens som framställts med omsorg för att stödja sammansättningen av varje 100 % komplett och balanserad måltid och ge variation i ditt husdjurs kost. Moroten innehåller en stor mängd olösliga fibrer.

  Variation

  Allmänt hälsotillstånd

  Du hittar det i:

 • Torkad Spenat

  Torkad Spenat

  Spenat är en ingrediens som framställts med omsorg för att stödja sammansättningen av varje 100 % komplett och balanserad måltid och ge variation i ditt husdjurs kost. Spenat innehåller protein, kolhydrat och fiber. Vissa av våra produkter innehåller en högre mängd av spenat för att dra nytta av dess höga nivåer av mineraler som kalcium, fosfor och järn. Dessa mineraler bidrar till sund tillväxt och benutveckling.

  Variation

  Energi

  Du hittar det i:

 • Torkade Ärtor

  Torkade Ärtor

  Ärta är en ingrediens som framställts med omsorg för att stödja sammansättningen av varje 100 % komplett och balanserad måltid och ge variation i ditt husdjurs kost. Torkad ärta har en hög kolhydrathalt. Därför, i produkter som innehåller en högre mängd av den här ingrediensen, används den som en alternativ kolhydratkälla som hjälper till att förse ditt husdjurs kropp med hälsosam energi.

  Variation

  Du hittar det i:

 • Torkad Rödbeta

  Torkad Rödbeta

  Torkad rödbeta är en ingrediens som framställts med omsorg för att stödja sammansättningen av varje 100 % komplett och balanserad måltid och ge variation i ditt husdjurs kost. Rödbeta är en ingrediens som innehåller kolhydrater och fiber.

  Variation

  Du hittar det i:

 • Torkad Sötpotatis

  Torkad Sötpotatis

  Sötpotatis framställs med omsorg för att stödja sammansättningen av varje 100 % komplett och balanserad måltid och ge variation i ditt husdjurs kost. Sötpotatis är en ingrediens som innehåller kolhydrater och fiber.

  Variation

  Du hittar det i:

 • Torkad Zucchini

  Torkad Zucchini

  Zucchini är en ingrediens som framställts med omsorg för att stödja sammansättningen av varje 100 % komplett och balanserad måltid och ge variation i ditt husdjurs kost. Zucchini innehåller protein, kolhydrat och fiber

  Variation

  Du hittar det i:

 • Torkade Gröna bönor

  Torkade Gröna bönor

  Gröna bönor är en naturlig ingrediens som framställts med omsorg för att stödja sammansättningen av varje 100 % komplett och balanserad måltid och ge variation i ditt husdjurs kost. Gröna Bönor är en ingrediens som innehåller fibrer.

  Variation

  Du hittar det i:

 • Torkad Rosmarin

  Torkad Rosmarin

  Rosmarin är en del av familjen Lamiaceae och är hemmahörande i Medelhavsområdet. Denna smakrika botaniska ört har en lång historia av kulinarisk användning, vilket ger variation i ditt husdjurs kost.

  Variation

  Du hittar det i:

 • Grönsaker

  Grönsaker

  Grönsaker inklusive dehydrerade morötter, gröna bönor, potatis och tomater tillsätts för att ge variation i ditt husdjurs kost.

  Variation

  Du hittar det i:

 • Vegetabiliska biprodukter

  Vegetabiliska biprodukter

  Vegetabiliska biprodukter omfattar ingredienser som majsstärkelse som används för att reda ditt husdjur foder och ge det struktur för att förbättra deras måltidsupplevelse.

  Textur

  Du hittar det i:

FUNKTIONELLA INGREDIENSER

Vi utnyttjar de funktionella ingrediensernas kraft för att främja husdjurens hälsa.

 • L. delbrückii och Fermentum

  L. delbrückii och Fermentum

  Lactobacillus delbrückii och Fermentum är nyttiga funktionella bakterier som ger viktiga näringsämnen som har bevisats stärka katternas naturliga försvar.

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

 • Spirulina

  Spirulina

  Spirulina (Arthrospira platensis) är en blågrön alg rik på proteiner, betakaroten, antioxidanter och omega 6-fettsyror. Spirulina främjar ett friskt naturligt skyddssystem hos katter och hundar.

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

 • Taurin

  Taurin

  Taurin är ett viktigt näringsämne för katter som behöver det i sin kost, eftersom de inte kan syntetisera det. Kattfoder måste innehålla rätt mängd av taurin för att säkerställa och upprätthålla en frisk ämnesomsättning. Det är viktigt för att hjärtfunktioner, näthinna och det centrala nervsystemet ska fungera effektivt. I hundmat stödjer taurin dessutom den kardiovaskulära hälsan.

  Klara ögon och god syn

  Bra för hjärtat

  Du hittar det i:

 • Bentonit

  Bentonit

  Bentonit är en naturlig lera som tillsätts känsliga produkter för att binda överflödigt vatten och bidra till att förbättra avföringskvaliteten.

  Avföringskvalitet

  Du hittar det i:

 • Torkad Kolostrum

  Torkad Kolostrum

  Kolostrum är den första mjölken som kon producerar efter kalving. Kalven tar vad den behöver och sen samlas den återstående mjölken in. Den innehåller immunoglobulin och andra proteiner som bidrar till att bygga och stärka det naturliga försvaret och främja en sund bakterieflora i tarmarna.

  Naturligt försvar

  Matsmältning

  Du hittar det i:

VITAMINER

Vi sammanställer balanserade kombinationer av vitaminer baserat på en rad olika näringsprofiler.

 • A-vitamin

  A-vitamin

  A-vitamin är viktig för att stödja ditt husdjurs syn, naturliga försvar, ben- och muskeltillväxt och bidrar till en frisk hud och päls.

  Allmänt hälsotillstånd

  Du hittar det i:

 • D-vitamin

  D-vitamin

  D-vitamin behövs för normal tillväxt av benvävnad och underhåll. Den spelar en viktig roll i att stödja ditt husdjurs tänder, ben och leder.

  Allmänt hälsotillstånd

  Du hittar det i:

 • E-vitamin

  E-vitamin

  E-vitamin är en viktig vitamin som också fungerar som en antioxidant som bidrar till att stödja ditt husdjurs naturliga skyddssystem samtidigt som den ger näring åt ditt husdjurs hud och päls.

  Allmänt hälsotillstånd

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

 • C-vitamin

  C-vitamin

  C-vitamin är en vattenlöslig vitamin som fungerar som en antioxidant genom att reducera bildningen av fria radikaler, vilket stödjer husdjurets naturliga försvar.

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

MINERALER

Mineraler är nödvändiga för att garantera en hälsosam och balanserad kost.

 • Järnsulfat Monohydrat

  Järnsulfat Monohydrat

  Järnsulfat, monohydrat är en källa till järn, en viktig spårmineral som behövs för att producera hemoglobin och transportera syre från ditt husdjurs lungor till hela deras kropp.

  Allmänt hälsotillstånd

  Du hittar det i:

 • Kalciumjodat Vattenfri

  Kalciumjodat Vattenfri

  Kalciumjodat är en källa till jod, en spårmineral viktig för sköldskötelhälsa och bildningen av sköldskötelhormoner som behövs för att bevara en sund ämnesomsättning.

  Allmänt hälsotillstånd

  Du hittar det i:

 • Kopparsulfat Pentahydrat

  Kopparsulfat Pentahydrat

  Kopparsulfat pentahydrat är en källa till koppar, en spårmineral som är nödvändigt för många processer i husdjurets kropp, inklusive för att stärka det naturliga försvaret och för upptagning av järn. Dess hälsofördelar kan observeras genom ditt husdjurs blanka päls och hälsosamma benutveckling.

  Allmänt hälsotillstånd

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

 • Mangansulfat Monohydrat

  Mangansulfat Monohydrat

  Mangasulfat är en källa till mangan, en spårmineral som är nödvändigt för många processer i husdjurets kropp, inklusive blodkoagulation, för nervsystemets funktion och benutveckling.

  Allmänt hälsotillstånd

  Du hittar det i:

 • Zinksulfat Monohydrat

  Zinksulfat Monohydrat

  Zinksulfat monohydrat är en källa till zink, en viktig spårmineral. Den behövs för att stödja en frisk hud och en blank päls. Den hjälper även till att främja ett friskt naturligt skyddssystem och stödjer omsättningen av kolhydrater, fett och protein.

  Allmänt hälsotillstånd

  Naturligt försvar

  Du hittar det i:

 • Natriumselenit

  Natriumselenit

  Natriumselenit är en källa till selen, en viktig spårmineral som fungerar som en antioxidant och hjälper till att bevara ditt husdjurs cellmembran tillsammans med det naturliga försvaret.

  Allmänt hälsotillstånd

  Du hittar det i:

ANTIOXIDANTER

Vi använder antioxidanter för att bevara våra produkters färskhet och hålla våra höga närings- och organoleptiska standarder.

 • Tokoferolextrakt

  Tokoferolextrakt

  Tokoferolextrakt framställs av vegetabiliska oljor och är en slags E-vitamin. De är naturliga antioxidanter som tillsätts för att bevara produktens färskhet.

  Produktkvalitet

  Du hittar det i:

DINA FRÅGOR ÄR VIKTIGA

Vi strävar efter att besvara frågor öppet och ärligt som en del av vårt åtagande för främja transparens.

Läs mer

FRÄMJA TRANSPARENS I HELA VÅR PRODUKTPORTFÖLJ

På Purina tror vi på att stärka konsumenters rätt att göra informerade val. Vi har åtagit oss att dela omfattande och öppen information, inte bara kring våra ingredienser utan också om hela vår distrubutionskedja. Det är därför vi har främja öppenhet i hela vår produktportfölj som en av våra åtaganden i samhället.

Läs mer

IMPLEMENTERA ANSVARSFULLA INKÖP

Att implementera ansvarsfulla inköp är ett av Purinas åtagande i samhället.

Läs mer

VÅR NÄRINGSFILOSOFI

Rätt nutrition som börjar med att förstå näringsämnena, inte bara ingredienserna, har kraften att hjälpa husdjur leva bättre, längre och lyckligare liv.

Läs mer