Your Pet, Our Passion.
Kay

Director of Nestlé Purina Innovation Centre @Purina

Kay
Vetenskap

Vetenskap

Läs mer >

Purinas innovationsteam består av över 500 forskare över hela världen ur en mängd olika discipliner, bland annat veterinärer, näringsfysiologer, etologer, mikrobiologer, biokemister, immunologer, matforskare, smaklighetsexperter och genomiska specialister, och strävar efter att göra upptäckter som förbättrar livet för hundar och katter världen över.

 

Detta nätverks unika expertis utgör grunden till Purinas förmåga att reagera på de ständigt omväxlande behoven hos hundar, katter och konsumenter. Våra forskare utforskar, upptäcker och utvecklar kontinuerligt banbrytande lösningar som leder till innovativa produkter, som i sin tur bidrar till hundars och katters hälsa och välbefinnande, berikar deras liv, gläder konsumenter och stärker bandet mellan ägare och deras hund eller katt.
På Purina Innovation Centres utvärderar forskare nya koncept genom utfordringsstudier med hundar och katter. Dessa näringsstudier omfattar områden som smaklighet, smältbarhet och avfallshantering. Hundars och katters reaktioner, vad de tycker om och inte tycker om är avgörande för att fastställa vilka recept som ska lanseras på marknaden. Vi studerar vad de äter, vilka foder de föredrar, deras fysiska skick, deras entusiasm osv. Deras reaktioner är avgörande för våra produktersframgång.

Våra studier använder enbart lämpliga processer som uppfyller höga förträfflighetsstandarder inom veterinärvård. Inga omfattar invasiva tekniker eller skadar våra hundar och katter. I våra center erbjuder vi trivsamma miljöer där medarbetare, hundar och katter kan umgås, arbeta och leka. Vi anser att var och en av våra inneboende hundar och katter förtjänar den typen av omsorg som en kärleksfull ägare ger. Våra veterinärer på plats erbjuder omfattande hälsovårdstjänster och alla våra hundar och katter tas om hand av engagerade, välutbildade vårdare som umgås med dem varje dag. Var och en av våra hundar och katter har namn, får individuell uppmärksamhet och behandlas med respekt och kärlek av samtliga medarbetare. Socialisering och dagligt samspel är en väsentlig del av våra berikningsprogram, som inkluderar träning, lek i grupp och fri tillgång till leksaker. När en inneboende hund eller katt ska pensioneras placerar vårt Purina Pet Care Center Adoption Program den hos en noggrant utvald familj, där den får njuta av en ömsesidigt givande relation i många år till. 

Vårt innovationsarbete omfattar inte bara näring. Med flera team av experter inom produktion, ingenjörsvetenskap och processteknik, samt forskare med expertkunskaper inom smaklighet, investerar vi kontinuerligt i nya tekniker och effektiva egenutvecklade processer för att producera hund- och kattfoder som är ledande inom näring, smaklighet, kvalitet och säkerhet för hundar och katter. 

Flera års forskning har resulterat i över 2 500 beviljade och patentsökta patent världen över.

Under 2018 lanserades Purina Institute för att representera Purina R&D Community. Dess mål är att placera näring i högsätet vid samtal om hundars och katters hälsa. Purina Institute delar Purinas forskning och de senaste vetenskapliga rönen inom hund- och kattnäring så att veterinärer och andra hund- och kattexperter kan göra näring till ett grundläggande inslag i deras samtal med hund- och kattägare. Det förenar även de mest innovativa tänkarna inom hund- och katthälsa, främjar samarbete över hela världen och underlättar kunskapsdelning.

Vi letar hela tiden efter nya vägar att utmana traditionellt tänkande och bidra med mer innovation inom hund- och kattvård. Vi ser framåt och lär oss av de senaste trenderna och insikterna för att ställa frågan: Vad händer härnäst? Detta kräver att vi är medvetna om och involverade i den senaste vetenskapliga utvecklingen, för att förutse hur näring kan påverka hälsan 10–15 år eller mer framåt i tiden.

Med unika och enastående förmågor har Purina Innovation Network ett rikt arv inom näringsforskning och är en viktig del i det bredare Nestlé Research & Development Network.