Därför är hundar utmärkta sällskapsdjur

Hundar förtjänar verkligen titeln "människans bästa vän". De är lojala, intelligenta, hängivna och tillgivna – och kända för att förbättra vår fysiska och mentala hälsa.
Därför är hundar de bästa husdjuren
Därför är hundar de bästa husdjuren
Därför är hundar de bästa husdjuren

Vilka hundar som är de bästa sällskapsdjuren beror på din livsstil och vilken miljö du lever i, men den större frågan är kanske "varför skaffa hund?.

Fördelar med att äga en hund

Dog walking on a lead in grass with owner

Det finns inget bättre än en lång promenad tillsammans med din fyrbenta vän en härlig vårmorgon. Eller att se lyckan i hundens ansikte när du plockar upp en boll och hunden vet att det är lekdags! Till och med att slappna av hemma känns bättre i varandras sällskap.

Det finns ett gammalt ordspråk som säger att hundar ger tillbaka tio gånger så mycket kärlek som den får.

Innan du rusar ut och skaffar en hund är det dock viktigt att du tänker igenom ditt beslut noga. Det kan vara hårt arbete och ett livslångt åtagande, då din hund kommer att vara beroende av dig under många år framöver.

När du är säker på att du har tiden och livsstilen att inkludera en hund i ditt liv, och undersökt olika raser och personligheter, är det dags att se på alla fördelarna med att äga en hund.

Small blue icon

Visste du att ...?

 • Studier har visat att hundägare har lägre blodtryck och lägre kolesterolvärde än icke-hundägare och inte lika ofta drabbas av lindrigare eller allvarliga hälsoproblem.
 • Hundägare har normalt ett starkare naturligt skyddssystem, vilket hjälper dem att hålla sig friska och att bli friskare snabbare vid sjukdom. Det är faktiskt så att hundägare inte uppsöker läkare lika ofta som icke-hundägare och mer sällan behöver läkarbehandling.
 • Människor som har hund återhämtar sig snabbare från sjukdom och har till och med större chans att överleva en hjärtattack.
 • Barn som har en fyrbent vän har färre frånvarodagar i skolan på grund av sjukdom.
 • Barn med kroniska sjukdomar klarar oftare av behandlingen bättre om de har en hundkompis.
 • Hundar får oss att må bra genom sin ovillkorliga kärlek, vilket är anledningen till att en hund är ett fantastiskt sällskap och en stor tröst för människor som bor ensamma.
 • Att äga en hund kan hjälpa personer att återhämta sig från personligt trauma, som en smärtsam förlust.
 • Att äga en hund kan hjälpa personer med mentala problem att återhämta sig och må bättre.
 • Genom att ta ut din hund på regelbundna promenader förbättras din hälsa och kan hjälpa till att hålla dig frisk.
 • Hundpromenader innebär ofta möten med andra hundägare, vilket innebär att du kan få nya vänner samtidigt som din hund!
 • Promenader kan ge dig värdefull tid att komma iväg från allt och tillbringa tid med din trogna vän.

Förutom alla dessa allvarliga fördelar är det också fantastiskt roligt med hundar. De kan få dig att skratta, finns alltid där för dig i slutet av en jobbig dag och till hands för en lugnande kram när du behöver det.

Därför är hundar de bästa husdjuren