Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jean Christophe

Senior Pet Nutritionist and Regulatory Affairs Specialist @Purina

Jean Christophe
Ingredienser

Ingredienser

Läs mer >

Animaliska biprodukter eller ""kött och animaliska derivat"" som används i foder är ingredienser som har två möjliga ursprung:
- från djur som deklareras lämpliga som livsmedel men inte konsumeras av olika skäl (t.ex. utseende, utseende, materialtyp, låg efterfrågan)
- från livsmedelsförädling eller slaktdelar som förklarats olämpliga som livsmedel men utan risk för överförbara sjukdomar.
I båda fallen kommer dessa ingredienser från djur som slaktats under veterinärövervakning. De är inte alls ingredienser av låg kvalitet. Tvärtom har dessa ingredienser ett högt näringsvärde som ger stora mängder protein bland annat som husdjur kan njuta av, så det finns många bra skäl att använda dem.

 

De animaliska biprodukterna som Purina använder är specifikt utvalda för den näring de tillhandahåller. Ingredienserna kan innehålla kött och andra material som lungor, njurar, lever eller hud (främst från fjäderfä) men de kommer bara från djur som har passerat som livsmedel. I naturen äter djur ofta instinktivt dessa delar först, eftersom de är rika på essentiella näringsämnen. I vissa länder åtnjuter många människor vissa av slaktbiprodukter i sin kost, och många gånger anses det vara premiumingredienser.

Animaliska biprodukter är inte bara nyttiga; din hund eller katt älskar också smaken av dem. De är lättsmälta och innehåller gott om näringsämnen, bland annat essentiella aminosyror, vitaminer, mineraler och hälsosamt fett som ger energi och bidrar till hundens eller kattens hälsa och välfärd. Animaliska biprodukter kan faktiskt ge hunden eller katten mer näringsämnen än de typer av produkter som människor tycker om. Bland annat kan njure och lever innehålla upp till tio gånger mer B2-vitamin (riboflavin) än magert kött.

Sammanfattningsvis är animaliska biprodukter inte bara säkra; de är också bra för din hunds eller katts hälsa, samtidigt som de bidrar till att minska matavfallet.

Purina använder bara animaliska biprodukter av högsta kvalitet och följer både FEDIAF:s (hund- och kattmatstillverkarnas europeiska samarbetsorgan) riktlinjer och EU:s föreskrifter till punkt och pricka.