Your Pet, Our Passion.
Edmée

Sustainability Program Manager

Edmée
Ingredienser

Ingredienser

Läs mer >

Taurin är en aminosyra som vanligen förekommer i animaliska proteiner, men inte i växtbaserade proteiner. Kattmat måste innehålla rätt mängd taurin för att säkerställa och upprätthålla en hälsosam metabolism. Det är viktigt för hjärt-, näthinnans och centrala nervsystemets funktioner. Därför är taurin tillsatt i alla vår kattmat. I hundmat hjälper taurin också till att stödja hjärthälsan. Även om det måste kompletteras i kattens kost, är taurin i kosten inte nödvändigt för hundar. På Purina tillsätter vi taurin i några av våra produkter, men enligt EU -lagstiftning är det inte alltid listat på etiketten.

Taurin är en essentiell aminosyra för katter som måste tillsättas kosten eftersom kattens förmåga att syntetisera taurin är begränsad, och inte tillräcklig för att kompensera för de naturliga förlusterna. Brist på taurin hos katter kan leda till blindhet eller hjärtsjukdom.För hundars kost är taurin inte nödvändigt, eftersom hundar kan syntetisera det från svavelaminosyror: deras kropp kan producera taurin i tillräckliga mängder från andra näringsämnen och behöver därför inte kompletteras i kosten. Det är emellertid möjligt att vissa hundraser med vissa hälsotillstånd kan dra nytta av kompletterande taurin i kosten eftersom det hjälper till att stödja hjärthälsa och synutveckling.

När Purinas nutritionister utvecklar våra recept ser de till att fodret innehåller alla de näringsämnen som husdjur behöver, och letar sedan efter de bästa ingredienserna för att passa dessa näringsbehov.

Men, även när taurin tillsätts i fodret krävs inte nödvändigtvis att det deklarareras på förpackningen. I EU kommer det endast att krävas om det finns ett specifikt anspråk baserat på taurin (t.ex. kopplat till hjärta eller syn) eller om nivån överstiger ett definierat belopp. Detta förklarar varför du i de flesta fall inte kommer att se taurin på förpackningsdeklarationen, även om ingrediensen alltid läggs till för att möta husdjurs näringsbehov.