Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bengal

Bengal

Bengalen är en stor, slank och väldigt muskulös katt med en kraftig, låg svans. Bengalens vilda utseende förstärks av dess utpräglat tjocka och lyxiga päls, som är fläckig eller strimmig. Katten har ett brett huvud med små öron och stora morrhårskuddar. Ögonen är svartkantade och mandelformade. Svansen är tjock och avsmalnande med svart svanstipp. Ingen annan kattras har den guld- eller pärlskimrande effekten (glitter) som vissa bengaler har och som kan vara ytterst krävande på grund av höga aktivitetsnivåer.

Vad du behöver veta
  • Väldigt aktiv och nyfiken katt
  • Social och osjälvständig katt
  • Mycket talför katt
  • Slank och elegant katt
  • Pälsvård en gång i veckan
  • Ej en allergivänlig ras
  • Uppskattar viss utevistelse
  • Kan behöva träna på att leva med barn

Personlighet

Bengaler är tillgivna och har en extremt energisk och lekfull natur. Bengaler är intelligenta och tycks se på allt med en blick som säger "går det att leka med den?". De är viga, älskar att klättra och kan vara högljudda med en karaktäristisk röst, som har beskrivits som ett kuttrande eller kvittrande, eller som ett egendomligt skrovligt ljud. Bengaler är en mycket högljudd ras med ett brett vokabulär som ibland kan vara gällt, i synnerhet i främmande situationer. De behöver sällskap på dagarna för att inte bli uttråkade och möjligheter att klättra och simulera jakt.

Ursprung

Ursprungsland: USA

Bengal är en relativt ny kattras som ursprungligen togs fram genom att korsa en asiatisk leopardkatt med en tamkatt i USA. Bengalen har fått sitt namn efter det latinska namnet på dess vilda förfäder, Felis Bengalensis (asiatisk leopardkatt). Syftet med att utveckla kattrasen bengal var att bevara en stark fysisk likhet med dess vilda förfäder, samtidigt som den nya tamkatten också skulle vara en trevlig och pålitlig familjemedlem. Bengaler är i dag den femte mest populära katten i Storbritannien.

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!