Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Chinchilla Perser

Chinchilla Perser

Chinchilla perser finns i en färg: vit med gröna ögon. Den har ett brett huvud med små öron och ett kort, öppet ansikte. Ögonen är stora och runda med en gnistrande färg. Trots att chinchillan tenderar att vara mer finlemmad än de flesta perserkatter har den relativt korta, tjocka och starka ben. Svansen är kort och yvig. Pälsen är lång, tjock och yvig med tät och mjuk underull.

Vad du behöver veta
  • Lugn katt
  • Vänlig och självständig katt
  • Tyst katt
  • Normalbyggd katt
  • Pälsvård varje dag
  • Ej en allergivänlig ras
  • Passar ägare med begränsad utomhusmöjlighet
  • Kan behöva träna på att leva med barn

Personlighet

Chinchilla perser är en älskvärd, kärleksfull och tillgiven ras. Perserkatter är kända för att vara relativt inaktiva och tysta. Chinchillan sägs vara mer sällskapliga och extrovert än de flesta perserkatter.

Ursprung

Ursprungsland: England

Chinchilla är en specifik slags perserkatt. Rasen finns i en färg – den har en vit päls diskret toppad med svart som ger en silvrig glans. Dess smaragdgröna ögon har en distinkt svart inramning. Chinchilla perser var den första rasen att väljas ut för att avlas i en specifik färg. Den visades upp för första gången 1894 i Crystal Palace i London.

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!