Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
La Perm

La Perm

La perm har ett elegant utseende, som påminner om siames, och ett kilformat huvud. Den lockiga pälsen finns i två varianter (långhår och korthår) och kan variera i längd och tjocklek, beroende på säsong och kattens ålder, och saknar underull. Pälsen kan vara allt från smålockig till att ha långa korkskruvar. La perm har tofsar vid kragen och bakom öronen. Den långhåriga varianten har en yvig plymsvans, medan den korthårigas påminner om en flaskborste. Båda typerna ståtar med långa, lockiga morrhår. Pälsen hos en la parm kan ha alla färger och mönster. Ögonen kan vara allt från guldtonade till blå och olikfärgade.

Vad du behöver veta
  • Lekfull och nyfiken katt
  • Social och osjälvständig katt
  • Tyst katt
  • Slank och elegant katt
  • Pälsvård en gång i veckan
  • Ej en allergivänlig ras
  • Passar ägare med begränsad utomhusmöjlighet
  • Kan behöva träna på att leva med barn

Personlighet

La perm är en vänlig ras som älskar människor och mänskligt sällskap. Den är mycket tillgiven och njuter av att klappas. Dessutom lär den sig gärna både apport och andra tricks. La parm är en nyfiken ras som alltid vill veta vad som pågår runt omkring den. Den är normalt tyst, men kan bli högljudd när den vill ha uppmärksamhet.

Ursprung

Ursprungsland: USA

La perm har en lockig eller vågig päls som främsta kännetecken. Ursprunget till den här rasen fanns i en kull med vanliga kattungar på en gård i Oregon i USA 1986. En av de sex kattungarna föddes skallig, men inom åtta veckor började den få mycket mjuk, lockigt hår. Vid tre–fyra månaders ålder hade kattungen utvecklat den kraftiga, lockiga pälsen som la perm är känd för. Till skillnad mot andra raser som har lockig päls, bland annat devon rex eller cornish rex, kan en la perm ha en kort eller lång päls. Rasen är ovanlig utanför Amerika.

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!