Your Pet, Our Passion.
Maine coon

Maine coon

Maine coon är den största av alla kattraser och har en muskulös kropp och robusta ben. Huvudet har ett fyrkantigt nosparti och stora öron, som är breda vid basen och högt placerade. Den långa och tjocka pälsen består av underull täckt av glansig, vattentät överpäls. Pälsen är kortare på huvudet, halsen och skuldrorna och längre på ryggen, sidorna och svansen. På magen och bakbenen är pälsen kraftig och lurvig. Halskragen är kraftigare på hanar än på honor. Svansen är lång och yvig och öronen har tofsar på spetsen. Pälsen på tassarna har en "snösko"-effekt. Maine coon finns i trettio eller fler färger. Ögonen kan vara gröna, guld- eller kopparfärgade; vita katter kan ha blå eller olikfärgade ögon.

Vad du behöver veta
  • Väldigt aktiv och nyfiken katt
  • Social och osjälvständig katt
  • Ganska talför katt
  • Större, kraftigare katt
  • Pälsvård varje dag
  • Ej en allergivänlig ras
  • Uppskattar viss utevistelse
  • Fantastisk familjekatt

Personlighet

Maine coon har ett behagligt humör och är mycket lekfulla och vänliga. De njuter av mänskligt sällskap och är utmärkta sällskapsdjur. Kanske är deras enkla ursprung orsaken till att man ofta hittar dem hopkurade på alla möjliga platser. De tycker om att vara utomhus och ska ha möjlighet att klättra och leka jägare. Main coon är känd för sin kuttrande mjuka röst.

Ursprung

Ursprungsland: Amerika

Maine coons föregångare var långhåriga katter som sjöfarare tog med sig till amerikanska Maine på 1850-talet. Dessa katter parade sig med de lokala, korthåriga katterna. Avkomman var stora, robusta katter med halvlång päls och yviga svansar som påminde om tvättbjörnens svans, därav namnet maine coon (tvättbjörn heter "raccoon" på engelska). Katterna utvecklade tjock, kraftig päls som tål den extrema kylan under Maines vintrar. Särskilda utställningar för maine coon arrangerades så tidigt som på 1860-talet och rasen blev ett väldigt populärt sällskapsdjur. Maine coon importerades till Storbritannien på 1980-talet.

Hälsa

Näring och utfodring

Pälsvård

Barnvänlighet

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!