Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Sibirisk katt

Sibirisk katt

Sibirisk katt är kraftig och muskulös med lång och tjock päls. Huvudet är svagt kilformat med runda konturer och mycket uttrycksfulla ögon. Det övergripande fysiska intrycket är av styrka och kraftfullhet. De längre håren är ljusa närmast huden och mörknar utåt spetsarna, vilket får pälsen att skimra när katten rör sig. Sibirisk katt är normalt brunspräcklig, men den kan ha alla mönster och färger eller kombination av färger, samt vara lila eller chokladfärgad.

Vad du behöver veta
  • Lekfull och nyfiken katt
  • Social och osjälvständig katt
  • Ganska talför katt
  • Större, kraftigare katt
  • Pälsvård varje dag
  • Allergivänlig ras
  • Passar ägare med begränsad utomhusmöjlighet
  • Kan behöva träna på att leva med barn

Personlighet

Sibirisk katt är en tillgiven ras som älskar uppmärksamhet och är därför utmärkta sällskapsdjur. Den sägs vara lojal, social och självsäker. Sibiriska katter är mycket intelligenta och tycks "lösa problem" för att få det de vill ha; de sägs också älska att leka i vatten, vattenskålen och köksvasken. Rasen gillar att klättra och är utmärkta jägare. Den spinner gärna, men kan även pipa och kvittra. De flesta sibiriska katter vippar på svansen när de är glada.

Ursprung

Ursprungsland: Ryssland

Andra namn: Sibirisk katt

Sibirisk katt är Rysslands nationalkatt. Denna naturliga ras har funnits i Ryssland i hundratals år. Rasen har dokumenterats så tidigt som år 1000 och påstås vara förfader till de flesta moderna, långhåriga raserna. Efter att ha levat i det kalla ryska klimatet i många generationer har rasen utvecklat en tålig fysik och en tät, vattenavvisande päls. Några få sibiriska katter importerades till Storbritannien i slutet av 1800-talet, men rasens popularitet avtog till fördel för den långhåriga persern. Intresset för rasen är nu på uppgång i Storbritannien.

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!