Your Pet, Our Passion.
Sandra

Pet Welfare Manager @Purina

Sandra
Husdjurs välbefinnande

Husdjurs välbefinnande

Läs mer >

Purina deltar inte i någon kränkande forskning som orsakar skada eller sjukdom eller som resulterar i avlivning av hundar eller katter. Här på Purina älskar vi hundar och katter, och motsätter oss varje form av grymhet mot våra fyrbenta vänner. Vi använder bara processer som är lämpliga att använda med hundar och katter och som följer alla standarder inom veterinärvård.

Purina driver center för djurnäring och djurvård för att bättre förstå hundars och katters naturliga preferenser, näringsmässiga behov och relaterade beteenden. Alla våra hundar och katter har namn, får individuell uppmärksamhet och behandlas med respekt och kärlek av utbildade och omtänksamma medarbetare. Socialisering och dagligt samspel är en del av våra berikningsprogram, som inkluderar träning, lek i grupp och tillgång till leksaker.
Studier utförda av eller åt Purina ger kunskap som leder till förbättringar inom hälsa och välfärd för hundar och katter över hela världen. Vi använder bara processer som är lämpliga att använda med hundar och katter och som följer alla standarder inom veterinärvård.
I enlighet med både europeisk och nationell lagstiftning bedöms alla våra studier av en etisk kommitté. Medlemmarna i denna kommitté inkluderar individer med expertkunskaper inom vård av hundar och katter samt deras välfärd. De kan även erbjuda en oberoende uppfattning och har möjlighet att ifrågasätta varje inslag i våra studier.

Vi deltar inte i någon kränkande forskning som orsakar skada, eller sjukdom eller som resulterar i avlivning av hundar eller katter.

Hur testar vi våra produkter?

När våra produkter har utformats och utvecklats i enlighet med våra krav, och vi har säkerställt att de har en bra näringsprofil, förlitar vi oss på utfodringsstudier för att bättre förstå en hunds och katts näringsmässiga behov och glädje över att kunna äta nyttig och välsmakande mat.

Hur går vi tillväga? Vi ger fodret till våra experter, dvs. våra hundar och katter vid djurvårdscentren där vi utvecklar våra produkter, och fokuserar på två parametrar för hundar och en tredje för katter.

  • Den första parametern är avföringskvalitet för att säkerställa produktens matsmältningstolerans.
  • Den andra parametern är smältbarhet. En produkts smältbarhet visar på mängden näringsämnen som tas upp av kroppen. Det sker då en bedömning av näringsinnehållet i fodret och motsvarande i avföringen.
  • Den tredje och sista parametern som mäts för alla torrfoderprodukter för katter är pH-värdet i urinen för att bedöma sannolikheten att urinsten bildas och för att hjälpa till att motverka förekomsten av dessa.

Utöver dessa tester utför vi även tester i konsumenters hem för att förstå om produkten mottas väl av hunden eller katten och att konsumenten också är nöjd med produkten.
Vi välkomnar dig att se på videoklippet nedan för att se hur hundarna och katterna vid våra djurvårdscenter lever och få reda på mer om vårt välfärdsprogram.