Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jenifer

PhD, Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Jenifer
Ingredienser

Ingredienser

Läs mer >

Högre proteinhalt innebär inte nödvändigtvis bättre näring. Proteinhalten är av de viktigaste punkterna att ta hänsyn till när du väljer hund- eller kattmat. Målet är dock att säkerställa att maten innehåller nödvändiga mängder protein för hundens eller kattens specifika behov (med hänsyn till ålder och/eller eventuell sjukdom som hunden eller katten kan lida av). En annan viktig sak att tänka på är proteinets smältbarhet eftersom vi måste säkerställa att hunden eller katten kan använda proteinet på ett effektivt sätt. På Purina arbetar vi med näringsexperter för att utveckla våra produkter och vi säkerställer proteinets kvalitet och smältbarhet genom omfattande kvalitetskontroller.

Vid ett överdrivet intag av proteiner klarar kroppen inte av att lagra dem och överskottsproteinet används därför inte för att skapa mer muskelmassa. Som ett resultat av detta hamnar överskottsproteinet sannolikt i urinen eller avföringen, vilket inte är skadligt för hundar och katter så länge de är friska. Att ge hundar och katter överdrivna mängder protein kan dock bli en miljöfråga med tanke på mängden utsöndrat kväve som kommer från omsättningen av proteinet.

Att ge din hund eller katt extra protein, mer än det den behöver, har därför inga hälsofördelar och kan potentiellt bidra till miljöproblem.