Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kounawit

Petfood Raw Materials Specialist @Purina

Kounawit
Ingredienser

Ingredienser

Läs mer >

Purina använder inga konstgjorda färgämnen sedan 2020. Konstgjorda färgämnen är helt säkra för husdjur och strikt reglerade av Europeiska unionen. Konsumenttrender för livsmedel utvecklas och på samma sätt som människor inte vill ha konstgjorda färger i maten vill de inte heller ha dem i sitt husdjursfoder. Vi har lyssnat på denna önskan och har uppnått vårt uppsatta mål att ta bort konstgjorda färger för alla våra produkter senast 2020.

 

Liksom mat för människor följer husdjursfoder också strikta regler, vilket innebär att alla tillsatser som används, inklusive konstgjorda färger, är strikt kontrollerade och reglerade i enlighet med Europeiska unionens säkerhetslagar. Studier om användningen av dessa livsmedelsfärger inte visat någon påverkan på husdjurs hälsa.

Vid val av husdjursfoder vill de flesta ägare att deras val av mat ska se aptitligt ut. Under produktionsprocessen kan foder tappa viss färg, så de tillsätts för att bibehålla ett mer önskvärt och konsekvent utseende. Men precis som människor inte vill ha konstgjorda färger i maten de äter, vill de inte ha dem i maten som deras husdjur serveras heller. Därför har vi åtagit oss att omformulera våra recept och att ersätta konstgjorda färger med icke-konstgjorda färger i våra produkter senast 2020 vilket vi uppnått.

Upptäck mer av Purinas engagemang för att avlägsna konstgjorda färger från våra produkter här.