Your Pet, Our Passion.
Brittiskt Korthår

Brittiskt Korthår

Brittiskt korthår är en stor ras, som kan beskrivas som knubbig eller kort och kraftigt byggd. Britten har runt ansikte och huvud samt runda kinder, öron och ögon. Kattens korta, breda nos och starka haka, kraftiga bringa och korta, tjocka svans ger uttryck för en stark och robust katt. Pälsen är kort och kompakt utan att vara fluffig och finns i över hundra kombinationer av färger och mönster.

Vad du behöver veta
  • Lekfull och nyfiken katt
  • Vänlig och självständig katt
  • Tyst katt
  • Större, kraftigare katt
  • Pälsvård en gång i veckan
  • Ej en allergivänlig ras
  • Passar ägare med begränsad utomhusmöjlighet
  • Kan behöva träna på att leva med barn

Personlighet

Några kallar brittiskt korthår för kattvärldens "vänliga jättar". De är kärleksfulla och tillgivna både människor och andra djur. Brittiskt korthår kräver inte mänsklig uppmärksamhet och är tystare än sina orientaliska motsvarigheter. De har inte heller den nyfikna natur, som gör att många orientaliska kattraser råkar i knipa!

Ursprung

Ursprungsland: Storbritannien

Brittiskt korthår är utan tvekan den mest populära kattrasen i Storbritannien. Rasen nämns tidigast i skrift i början av 1900-talet, men har funnits i hundratals år. De exporterades i stort antal till den nya världen, där de var väldigt populära. Variationen av pälsens färger och mönster har uppstått genom att man avlade på enbart de bästa huskatterna under 1800-talet, och det fortsatt noggranna avelsprogrammet fram till vår tid.

Hälsa

Näring och utfodring

Pälsvård

Barnvänlighet

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!