Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Russian Blue

Russian Blue

Russian blue är en vacker, mellanstor katt med drag som liknar siames-kattens, det vill säga lång, smidig och muskulös men ändå smäcker. Huvudet är kilformat och de breda käkbenen ger russian blue-katten ett öppet och leende ansikte som ramas in av de stora, utsvängda öronen. Benen är långa och smala med nätta, ovalformade tassar. Russian blue-katten är känd för sin täta, tjocka och praktfulla päls.

Vad du behöver veta
  • Lekfull och nyfiken katt
  • Vänlig och självständig katt
  • Tyst katt
  • Slank och elegant katt
  • Pälsvård en gång i veckan
  • Ej en allergivänlig ras
  • Passar ägare med begränsad utomhusmöjlighet
  • Kan behöva träna på att leva med barn
En allmänt frisk kattras
En allmänt frisk kattras

Det finns inga allmänt erkända hälsoproblem hos kattrasen russian blue.

Personlighet

En russian blue-katt är en engagerande och elegant kompanjon. Den håller sig på avstånd från främlingar. Föredragandes att observera på håll bedömandes huruvida den nya personen är bevärdigad vänskap, snarare än att direkt börja gnugga med huvudet och hoppa upp i knät! När en russian blue väl har godkänt dig är den mycket ömsint och förväntar sig att du tillgodoser alla dess behov och önskningar. Lekfull och kärlig, den är ett angenämt sällskap och en föga krävande kattvän.

Hitta en katt

Två katter som sitter i soffan
Hitta en katt
Är detta den rätta kattrasen för dig?
Alla katter har sin egen unika personlighet! Ta vårt test och ta reda på vilka kattraser som bäst matchar dina preferenser och livsstil.
Två katter som ligger på soffan
Hitta en katt
Funderar du på att skaffa en katt?
Vilken kattras skulle du vilja ha? Klarar du utmaningarna med en energifylld kattunge, eller skulle en lugnare seniorkatt passa din livsstil bättre?
Katt liggande på den röda kudden
Hitta en katt
Vilken är den rätta katten för dig?
Din framtida katt kommer att vara en stor del av ditt liv för en lång tid framöver, så det är viktigt att du läser på innan du förälskar dig i den första katt du ser.
Katt som ligger i kvinnans armar
Hitta en katt
Ta hem din katt
Medan du väntar på den stora dagen kan du behöva distrahera dig själv, så som tur är finns det några saker du behöver ordna med innan du välkomnar din nya familjemedlem.
Katt tittar på ägaren
Fördelar med att ha en katt
Det är otroligt fint att adoptera en katt från ett djurhem. Det innebär ofta att du erbjuder katten en andra chans i livet. Det finns många katter som väntar på en kärleksfull familj och deras föreviga hem, men vad kan du förvänta dig av processen?
Ingefära kattunge sitter på kvinnans axel
Råd om kattungar
Allt du behöver veta
Att skaffa en ny kattunge är otroligt spännande för hela familjen, men det kan vara ganska läskigt för din nya familjemedlem. Ta reda på hur du hanterar allt från beteende till hälsofrågor med våra expertråd för kattungar.
Katt som ligger i sängen
Hitta ditt nya husdjur
Kattens historia
19% av hushållen i Sverige äger en katt, men det finns fortfarande så mycket som vi inte vet om dem. Från det ovanliga sättet de går, till hur stor den största katten är- vi slår vad om att du inte har hört några av dessa roliga fakta om katter!