Liten hundras och flicka

Liten hundras och flicka

Liten hundras och flicka
Mat till små hundar

Näring för små hundar

Så uppfyller du din lilla hunds matbehov för att hålla den stark och synbart hälsosam
Din småhund är unik. Den har kanske samma näringsbehov som andra hundar – protein som hjälper den växa och frodas, kolhydrater för att få energi och grönsaker för att få vitaminer och fibrer – men storleken gör den väldigt speciell. Små hundraser, som t.ex. shi tzu, jack russell-terrier och chihuahua, har mycket särpräglade näringsbehov, och vilken matningsplan som passar bäst för din småhund beror på dess ålder, ras, livsstil och hur aktiv den är.
Näring för små hundar

Liten men mäktig

Den supersnabba ämnesomsättningen innebär att små hundar bränner energi mycket snabbare än större raser. De behöver mer kalorier per kilo kroppsvikt, så det är väldigt viktigt att du väljer en näringsmässigt komplett och kaloririkt foder som är särskilt utformat för små hundar – särskilt när din unga lilla hund fortfarande håller på att växa och utvecklas.

Essentiella ingredienser

Aktiva, mindre hundar behöver foder med energi som frigörs snabbt. Detta inkluderar källor till högkvalitativt animaliskt protein eller fiskprotein (som ox, kyckling, kalkon eller lax) och lättsmälta kolhydrater. Essentiella fettsyror, omega 3 och 6, är en annan viktig ingrediens då de ger hälsosamma njurar, stärker naturligt skyddssystem, stimulerar utvecklingen av hjärna och syn, samt bidrar till en glansig päls.

Image
Image
Små hundar med en snabb ämnesomsättning har också nytta av extra B-vitamin.

Måltider med bett

Små magar och munnar ger mindre hundraser en hälsosam aptit – framför allt i valpåldern, då din lilla hund förbränner energi från varje måltid på bara några timmar. Vi rekommenderar att du ger din hund mindre mat och oftare, upp till tre eller fyra gånger om dagen. Mindre hundar uppskattar ett näringsmässigt komplett torrfoder med små, spröda munsbitar eller våtfoder med små köttiga bitar och grönsaker – båda två är lättsmälta och enkla för din lilla hund att tugga.

Få ett långt och hälsosamt liv

Många mindre hundar mognar snabbare, åldras långsammare och lever längre än stora hundraser. Vissa mindre hundraser räknas som vuxna vid omkring åtta månaders ålder och många mindre hundraser kan leva i 15 år eller mer. Detta innebär att din lilla hund tillbringar större delen av sitt liv som en aktiv, vuxen hund. Mindre hundar drabbas inte lika ofta av övervikt som stora hundraser. Din veterinär kan hjälpa dig att hitta den perfekta vikten för din lilla hund. Genom att välja recept med magra proteinkällor som kalkon, fläsk och kyckling kan du hjälpa din lilla hund att hålla sig smal och hälsosam under hela dess långa och lyckliga liv.

Purina ONE Small Dog Torrfoder
Rätt mat till små hundar
Din småhund är en egensinnig följeslagare, full av energi, humor och nyfikenhet. Men även om den har en stor personlighet, är den mindre än många andra hundar och det betyder att den har annorlunda behov också.
Upptäck sortimentet