Välkommen till Purinas hundrasguide

Oavsett om du vet vilka raser du gillar eller om du behöver lite vägledning – så hjälper vi dig gärna att hitta din bästa match för din fyrbenta vän.

dog
Paws

Hitta rätt ras för dig

Text
På Purina tror vi att bandet mellan människor och sällskapsdjur bidrar till att skapa ett bättre samhälle. Att äga en hund innebär ett lyckligt och givande liv tillsammans, men det är ett ansvar – för både din och din hunds skull – att hitta den rätta matchningen.

dog
Paws

Matcha din livsstil med deras behov

Text
Alla hundar har sin egen, unika personlighet, men några instinkter och beteenden är medfödda. Om valpen är av en ras som normalt är högljudd kan den lära sig att vara tystare, men du måste vara beredd att investera tid och tålamod i att träna den eftersom det kan strida mot valpens natur att vara tyst. Vår guide kan hjälpa dig att matcha det naturliga beteendet hos en hund till din livsstil. Om du och din hund båda vill samma saker är det mer sannolikt att ni får ett lyckligt och givande liv tillsammans.

dog
Paws

Färre frågor, större noggrannhet

Text
Vi på Purina har arbetat med experter inom näring för hundar och katter, samt deras hälsa och beteende, för att hjälpa dig att hitta den hund som passar dig bäst.

dog
Paws

Korsningar och blandraser

Text
Att välja en korsning som kombinerar utseendet och personligheten hos två olika renrasiga hundar är också ett bra alternativ, även om det kan vara svårare att vara säker på vilken ras som kommer att bidra mest till din hunds utseende och personlighet. Du kan hitta många både renrasiga och blandrasiga hundar som letar efter kärleksfulla nya hem på hundhem, vars medarbetare hjälper dig att hitta den hund som stjäl ditt hjärta och matchar dina behov.

dog
Paws

Fler val och större flexibilitet

Text
Vi förstår att bandet mellan ägare och sällskapsdjur skiljer sig åt mellan varje familj, och det är därför vi vill kunna erbjuda dig guidning i vilka raser som passar dig bäst och vilka som är mindre lämpliga baserat på dina svar. Förhoppningsvis kan det här verktyget hjälpa dig och leda dig i rätt riktning.