Fördelarna med en hundhage

Valpar är fulla av busig energi och deras oändliga nyfikenhet innebär att lägger sina små nosar i blöt överallt. Det är så de lär sig, men också hur de hamnar i trubbel!
Valphage – därför skall du ha en | råd om hundar
Valphage – därför skall du ha en | råd om hundar
Valphage – därför skall du ha en | råd om hundar

En hopfällbar hundhage kan vara till stor hjälp. Det ger dig sinnesro att veta exakt var din fyrbenta vän är och vad den lekar med, samtidigt som den har gott om plats att leka säkert. En hundhage får också din valp att känna sig säkrare i sina nya omgivningar och ger den ett område som den stolt kan kalla sitt eget.

Följ våra användbara tips om allt du behöver för att ge din lekfulla valp en perfekt hundhage.

Grunderna

Du kan hitta en hundhage hos de flesta djuraffärer eller köpa en på nätet. Leta efter en hopfällbar hage med tillräckligt höga sidor så att din äventyrliga hund inte kan ta sig ut! De flesta finns i small, medium eller large så välj rätt storlek för din valps ras eller typ. Helst ska du ha en hundhage med metallnät eller spjälade sidor så att din valp är skyddad, men fortfarande kan se vad som pågår i världen omkring den och vänja sig vid syner och ljud i sitt nya hem. Hundhagar kan användas både inom- och utomhus, men håll ett öga på vädret och lämna aldrig din valp utomhus ensam eller i direkt solsken.

Om din valp inte är rumsren än eller om du vill bara skydda din matta mot eventuella olyckor bör du uppmärksamma eventuella tecken på att din valp behöver gå på toaletten. Hunden kan då bland annat sniffa eller gå i cirklar. Det viktiga när du tränar din valp att bli rumsren är att den inte förknippar sin hundhage med ett område där den kan göra ifrån sig.

Valphage – därför skall du ha en | råd om hundar

Valpar kan vara riktiga energiknippen, men behöver också massor av sömn. Placera en bekväm bädd inuti hundhagen så att valpen kan ta sig en lur närhelst den behöver.

Mat och dryck

Orange food bowl icon

Det är törstift arbete att växa upp och din valp ska alltid ha tillgång till rent och färskt dricksvatten. Tänk på att när valpen är i sin hundhage kan den inte komma ut och dricka utan din hjälp så se till att ställa en skål med färskt, rent dricksvatten i hagen så att valpen får i sig tillräckligt med vätska medan den leker.

Det kan också vara en bra idé att utfodra valpen i hundhagen. På så sätt kan den äta i lugn och ro utan att störas av andra hundar, katter eller barn, samtidigt som den lär sig att vara tyst och lugn när det är matdags.

Leksaker och tillbehör

Du vill att din valp ska ha roligt i sin hundhage, ge den därför flera leksaker att leka med. En valp utforskar med sin mun och säkra tuggleksaker är ett bra sätt att avleda din gnagande valp från dina möbler och fingrar! Dessa leksaker hjälper också hundens små valptänder att växa sig stora och starka inför vuxen ålder, samtidigt som de främjar inlärning och låter valpen göra av med energi.

Valpar kan vara riktiga energiknippen, men behöver också massor av sömn. Placera en bekväm bädd inuti hundhagen så att valpen kan ta sig en lur närhelst den behöver. Det är otroligt viktigt att din växande valp får vila. Den behöver sannolikt flera små tupplurar under dagen och på dagen kan du använda hundhagen som ett alternativ till hundburen.

Din valp kommer inte att behöva sin hundhage för evigt så du behöver inte vara orolig för att den blir ett permanent inslag i ditt hem. När din nya valp väl har blivit rumsren och vant sig vid sitt nya hem kan du börja introducera den för mer av bostaden. Till dess kan du slappna av i vetskapen om att hundhagen hjälper valpen att känna sig trygg och glad.

Valphage – därför skall du ha en | råd om hundar