SÅ HÄR SORTERAR DU VÅRA FÖRPACKNINGAR

Sorteringsguidelines för våra förpackningar

Hos Purina är förpackningar något vi tänker på väldigt noga. Vi förstår att vi har ett ansvar att minska våra förpackningars miljöpåverkan i fråga om vikt och volym, råmaterial och transport.

När vi tar fram våra förpackningar är miljöpåverkan en av de stora aspekter vi tar hänsyn till, tillsammans med förpackningens förmåga att bevara fodrets smak och näringsinnehåll.

Genom våra initiativ har vi mellan 2015 och 2019 sparat över 3500 ton förpackningsmaterial. Vår strävan är att ingen plast ska hamna i våra hav.

Purinas förpackningar är kritiska för att säkerställa att våra hund- och kattprodukter håller sig fräscha. De tillhandahåller även viktig saklig och juridisk information om produkten. Samtidigt vet vi att hund- och kattälskare oroar sig för våra produkters miljöpåverkan. Läs mer om detta löfte här.

Vi önskar att hjälpa våra konsumenter med att sortera våra förpackningar rätt. Du finner sorteringsguiden nedan

plast

De flesta av våra förpackningar sorteras som mjukplast. Sortera dessa foderförpackningar i behållaren för mjuka plastförpackningar, eller om där bara finns 1 behållare för plast, som «plast». Du kan se exempel på Purina förpackningar som sorteras som (mjuk)plast nedanför på bilderna:

papp

De av våra förpackningar som sorteras som papper/kartong ska läggas i behållaren för papper/kartong. Du kan se exempel på Purina förpackningar som sorteras som pappersförpackning/kartong nedanför på bilderna:

metal

De av våra förpackningar som sorteras som metallförpackning ska läggas i behållaren för metall. Du kan se exempel på Purina förpackningar som sorteras som metallförpackning nedanför på bilderna: .

hero
TMR

Nestlé Purina Sverige ingår i TMR och betalar återvinningsavgifter för våra emballage och förpackningar.