Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Hugues

Senior Pet Nutritionist and Regulatory Affairs Specialist @Purina

Hugues
Vetenskap

Vetenskap

Läs mer >

Övervikt definieras som en överdriven ansamling av kroppsfett, som leder till en ökad kroppsvikt på 15 till 20 % över en hälsosam vikt.

 

Det kan vara svår att själv förstå om ditt husdjur är överviktigt. För att hjälpa dig att bedöma ditt djurs kroppsskick har Purina utvecklat ett diagram för bedömning av kroppsformen. Jämför ditt husdjur med de olika kroppsformerna i diagrammet för att få fram en poäng.

Placera båda tummarna på husdjurets ryggrad och sprid ut båda händerna över bröstkorgen. Om det är svårt att känna revbenen kanske ditt husdjur behöver gå ner i vikt.

Titta på husdjurets profil både från sidan och ovanifrån. Från sidan ska magen se ut att vara aningen instoppad ut bakom bröstkorgen – och när du tittar ovanifrån ska du se en timglasform.

Om du fortfarande tycker att de är svårt att se ditt husdjurs kroppsform i diagrammet kan din veterinär hjälpa dig, så tveka inte att fråga.

När du har kommit fram till var i diagrammet ditt husdjur passar in/befinner sig kan du och din veterinär ta fram ett viktkontrollprogram för att säkerställa att husdjuret når och behåller sin idealkroppvikt och lever ett längre och mer hälsosamt liv.